Soul

Written by 8:28 e m Animerat, Drama, Fantasy, Hem Senaste Nyheter, Hem Storbild, Komedi, Populärt

Soul (Själen – 2020)

Soul (Själen) från 2020

Med Jamie Foxx och Tina Fey i huvudrollerna (röst) är Soul/Själen en sprillans ny dator-animerad dramakomedi från Disney och Pixar. Själen har planerad premiär i Sverige den 28 augusti i år. Filmen handlar om Joe Gardner, en mellanstadielärare som drömmer om att bli jazzmusiker. Just när han får chansen så är han med om en olycka, och hans själ blir separerad från hans kropp och transporteras till The Great Before. Där måste Joe jobba med sin själ för att kunna återvända till Jorden innan det är för sent. 

Soul (Själen) Handling

Själen är en animerad familjefilm som handlar om en mellanstadielärare vid namn Joe Gardener. Vid sidan om sitt arbete som lärare så har Joe alltid drömt om att bli professionell jazzmusiker, då jazz är ett av hans absolut största intressen. En kväll så händer det som Joe har hoppats på i hela sitt liv. Han får chansen att spela jazz på en klubb och lyckas därtill imponera på en hel grupp etablerade jazzartister. 

Det här kan vara den möjlighet som Joe har gått och väntat på! Samma kväll när Joe är på väg hem så är han dock med om en olycka. Han faller ner i ett avloppshål i gatan. I samma ögonblick så separeras Joes själ från hans fysiska kropp, och själen beger sig till The Great Before. 

The Great Before är en plats där själar tränas upp och får olika egenskaper innan de sänds vidare till en kropp på jorden. Joes vistelse där är en kamp mot klockan, innan hans fysiska kropp på jorden dör. Under tiden som Joe jobbar med olika själar så möter han bland annat 22. Detta en själ som har spenderat allt för många år i The Great Before och som därför har tappat både sin livsgnista och sin tilltro till livet. 

Våra tankar om filmen Soul

Soul är regisserad av Pete Docter, samma regissör som har skapat några av Pixars mest känslosamma filmer riktade mot en något mer vuxen publik, som till exempel ”Up”. Trailern för Själen ger därtill ett lovande intryck. Något av det bästa med filmen är jazzmusiken som vi får höra hela filmen igenom, av bland annat Jon Batiste.

Animationen i Själen är skickligt gjord och illustrerar själ-lika egenskaper så som flyktighet, abstrakt, icke-fysiskt. Detta hör till ovanligheterna när det kommer till animerade filmer, som ofta porträtterar mer fysiska objekt så som exempelvis bilar och byggnader. 

Regissör: Pete Docter

Skriven av:  Mike Jones, Pete Docter, Kemp Powers

Skådespelare: Jamie Foxx, Tina Fey, Trent Reznor, Atticus Ross, John Ratzenberger

(Visited 2 284 times, 1 visits today)
Close
Exit mobile version