Filmtoppen

Filmtoppen - din topplista av filmer 2020

Filmtoppen är en lista samlad för dig så du kan hitta ett bra utbud av filmer att välja mellan när du sitter framför Netflix, eller HBO och zappar. Vi har i Filmtoppen att tagit fram en lista vilka som är de bästa filmerna är just nu, och vad du verkligen inte borde missa. Vi tror verkligen att 2020 kommer att vara året för filmer. Trots att året precis har börjat så har det redan bjudit på fantastiska filmer, och fler är påväg ut. 

För att göra det enklare för dig har vi listat de absolut bästa filmerna för 2020 – Filmtoppen.
Du behöver inte längre leta efter vilken nästa film du borde att se, utan du kan direkt börja att streama. 

Vi har samlat alla de bästa filmerna på ett ställe här på Filmen, vilken vi uppdaterar dagligen. Vi kollar genom streamingtjänster Netflix, HBO Nordic, ViaPlay, ViaFree,
CMore
, Amazon Prime Video, SVT Play och Disney+ med flera för att ge dig det bästa utbudet. Det är allt enklare idag att hitta bra filmer online med vår hjälp. 

Det finns många nya filmer att välja under 2020 och vårt mål är att samla det absolut bästa till dig på ett ställe. 

18+ | REGLER & VILLKOR GÄLLER | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE

Filmtoppen - Bästa filmerna 2020

Nyheter på | Netflix | HBO Nordic | ViaPlay | Cmore | Disney Plus | Apple Tv Plus | Amazon Prime

1. Parasit - (2019)

Handling: Parasit handlar om familjen Kim som är en fattig familj, men de klarar sig genom att lura andra. Sonen i familjen Ki-Woo blir erbjuden ett jobb att vara en privatlärare hos en rik familj. Han tar jobbet och lyckas att få in sina familjemedlemmar till huset en efter en. Men när det blir mer och mer lögner blir situationen helt utan deras kontroll. Kolla in Trailern om du inte kan hålla dig! 

Filmen.se betyg:
5/5

2. The Invisible Man - (2020)

Handling: Cecilia har flytt ett destruktivt förhållande där hon blev utsatt för misshandel. Hon lyckades att fly med hjälp från sin syster. När hennes ex begår självmord så lämnar han sin förmögenhet till henne. Hon misstänker dock att hans död bara var en hoax och att han faktiskt är i livet, och att hon nu måste gömma sig från någon som hon inte kan se.

Filmen.se betyg:
3.4/5

3. Knives Out - (2019)

Handling: Filmen handlar om Harlan Thrombey, som är en berömd kriminalförfattare, som hittas död efter sin 85-årsdag. Att lösa mordet landar hos detektiven Benoit Blanc som måste lösa gåtan. Det är en modern deckare som som följer en dysfunktionell familj, och en nyfiken och lättsam detektiv som försöker att lösa brottet.

Filmen.se betyg:
4.8/5

4. Spenser Confidential - (2020)

Handling: Den före detta polisen Spencer har precis blivit släppt från fängelse där han satt för att han misshandlade en av sina chefer. När han blir släppt från fängelset lämnar han inte sin stad som han blev tillsagd att göra. Inte långt efter att han kommer ur fängelset sker två mord, däribland chefen han slog. Misstankarna leder då till Spencer, och han måste bevisa att han inte är skyldig.

Filmen.se betyg:
2.4/5

5. Framåt "Onward" - (2020)

Handling: Framåt handlar om två bröder Ian och Barley som bor i en magisk värld där det finns mystiska varelser som alver, dvärgar, troll, sjöjungfrur och andra magiska varelser. Tyvärr har denna magiska världen förlorat sin magi då befolkningen istället för magi har mobiltelefoner. Ian och Barley beger sig ut på ett äventyr för att se om det fortfarande finns magi kvar i världen. Bröderna har som önskan att kunna spendera en dag tillsammans med deras pappa som dog när de var små.

Filmen.se betyg:
4.2/5

6. Jojo Rabbit - (2019)

Handling: Jojo Rabbit handlar om en ensam tysk pojke som får sin värld vänd upp och ner när han får reda på att hans mamma gömmer en judisk flicka på vinden. Denna upptäckten tvingar honom att konfrontera sina nationalistiska fördomar, vilket han gör tillsammans med sin låtsasvän Adolf Hitler. 

Filmen.se betyg:
4/5

7. The Gentlemen - (2020)

Handling: The Gentleman handlar om amerikanen Mickey Pearson som har byggt upp ett marijuana imperium i London. Detta har gjort honom rik, men han har nu planer på att sälja sin verksamhet till det högsta erbjudandet. Men att sälja detta är inte så enkelt som han hade trott utan det leder till utpressning, mord och utpressning.

Filmen.se betyg:
4.5/5

8. Som stjärnor i natten "All the Bright Places" - (2020)

Handling: Filmen handlar om tonåringarna Violet och Finch som båda har ett tragiskt förflutet. Violet förlorade sin syster i en tragisk olycka, medan Finch gör sitt bästa för att undvika alla omkring sig. Tillsammans beger de sig ut på ett äventyr för att hitta sig själv igen, och kanske även varandra?

Filmen.se betyg:
2.3/5

9. 1917 - (2019)

Betyg: 4 av 5

Handling: Under det första världskriget får två unga brittiska soldater ett svårt uppdrag. De måste leverera ett meddelande för att förhindra en attack på brittiska soldater. För att göra detta måste de krossa fiendens territorium. 

Filmen.se betyg:
4.4/5

10. Joker - (2019)

Handling: Arthur Fleck arbetar på dagarna som en clown, medan han på kvällarna gör stand up comedy och försöker göra sitt bästa för att slå igenom inom industrin. Han blir inte bemött på det sättet han önskar och ofta är det honom han skrattar åt istället. Hans skämt leder också till hån och våld mot honom. Hans psykiska ohälsa, som leder till ett okontrollerat skratt gör att han tar sig en en alter ego – The Joker.

Filmen.se betyg:
4.6/5

Topplista Netflix

Vi har samlat en topplista med filmer från Netflix som du bara inte kan missa. Filmtoppen för 2020 ser ut att bjuda på ett brett urval av spännande filmer hos Netflix som är populärt bland många svenska tittare.. Det är en enkel streaming tjänst som konstant lägger ut nya filmer för deras tittare. Hos Netflix hittar du ett utbud av både nya filmer, men även äldre filmer att välja mellan. 

 

Jurassic World: Fallen Kingdom – 22 Januari 2020 

Betyg: 3 av 5

 

Handling: Jurassic World: Fallen Kingdom är uppföljaren till Jurassic World och återigen möter vi huvudkaraktärerna Owen och Claire. De har återvänt till ön då ett vulkanutbrott hotar hela ön. De gör sitt bästa för att rädda så många de kan tillsammans med skaparen av Jurassic Park. Det visar sig snart att militären som hjälper till har en hemliga agenda, som leder till fullt kaos. 

 

Jumanji

Betyg: 4 av 5 

 

Handling: Fyra tonåringar från olika bakgrunder sugs in i ett magiskt videospel – Jumanji där faror väntar vid varje hörn. Det enda sättet de kan komma tillbaka är att arbeta tillsammans för att avsluta spelet.

 

Marriage Story

Betyg: 4 av 5 

 

Handling: Marriage Story är en komedi som följer paret Nicole och Charlie Barber som går igenom en skilsmässa. Vi får följa paret genom deras förhållande från New York till LA, och när de försöker att rädda sitt äktenskap och allt däremellan. 

 

Uncut Gems – 31 Januari 2020

Betyg: 4 av 5 

 

Handling: Uncut Gems följer Howard Ratner en juvelerare som bor i New York. När han gör en serier av höga insatser måste han hitta ett sätt att få igen allt han har förlorat, utan att behöva betala tillbaka sina skulder. 

 

Vi har sammanställt en längre lista med filmer på Netflix som du kan kolla på!

 

HBO Topplista

Vi har självklart sammanställt en topplista med HBO filmer också. Filmtoppen för HBO Nordic i år har tyvärr smalnat av tycker vi då det finns ett mindre utbud av bra filmer på HBO just nu.  Fokuset hos HBO Nordic ligger istället på att serier och det märks tydligt bland nya släpp och säsonger!
Spana även in vår lista på bra HBO serier om du letar efter en bra serie att kolla på! 

Brexit:

Betyg: 4 av 5 

Handling: Brexit om den omdiskuterade Brexit-frågan och vad som ledde till valet som gjorde att Storbritannien röstade ur EU. Filmen är baserad på sanna händelse och intervjuer. 

 

En man som heter Ove

Betyg: 4 av 5 

Handling: Ove som precis har förlorat sin livs kärlek – hans fru Sonja. Inte lång därefter förlorar Ove också sitt jobb. Han ser enbart en utväg – att ta livet av sig. Men hans planer förändras av olika anledningar, som familjen som flyttar in bredvid honom som har två barn. 

 

The Wizard of Lies: 

Betyg: 3 av 5

Handling: Filmen följer Bernie Madoff som var en pionjär inom finansvärlden i USA. Det visar sig dock att hela Madoffs verksamhet är en bluff och att han har lurat sina klienter på 65 miljoner dollar. 

Nya Filmer - du inte kan missa!

Det finns något speciellt med att upptäcka nya filmer och nya berättelser. 
Trots att det alltid är kul att kolla om filmer, är det något speciellt med att se en film för första gången själv. Därför har vi gjort en lista med nya filmer från 2019-2020 som du bara inte kan missa. Vi på Filmtoppen rekommenderar filmer av alla genrer från Drama, Äventyr, Thriller, Komedi och många fler.

Denna guide uppdateras kontinuerligt så håll utkik på alla nya filmer vi rekommenderar. 

Har du tips på någon film vi missat som du tycker skall vara med i Filmtoppen? Kommentera gärna i fältet nedan! Vi älskar feedback och håller oss gärna uppdaterade om vi missat någon spännande ny film som finns att streama! 

 Senast uppdaterad: 1 April 2020 

 

(Visited 36 501 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close
Exit mobile version