HBO Nordic

HBO Nordic

HBO Nordic är en av nutidens mest populära och omtalade streamingtjänster för serier och filmer på den nordiska marknaden. Med ett stort fokus på att ständigt uppdatera sitt utbud med tv-serier, och också en del filmer, av högsta kvalité har mängder av entusiaster lockats till sidan för att ta del av sortimentet. 

Faktum är att HBO Nordic ett flertal gånger omnämnts som bästa streamingtjänst just på grund av deras tv-serier. Utbudet är inte enormt, men det är riktigt bra. Trots det är tjänsten relativt billig och lätt att ta sig fram på. Tryggt, underhållande och lockande för alla!

Vad är HBO Nordic?

Som tidigare nämnt så är HBO en tjänst som erbjuder användare att streama olika serier, filmer och dokumentärer online. Precis som namnet utlovar finns just HBO Nordic endast tillgängligt på den nordiska marknaden, vilket i sig gör tjänsten unik. 

Trots sin nordiska tillgänglighet innehåller den de bästa serierna från HBO, samt från ett flertal andra producenter. Deras största fokus ligger på att kunna erbjuda de mest omtalade och populära tv-serierna, så som The Walking Dead, Game of Thrones, Chernobyl och Girls. HBO kallar till och med sig själva för ”The Home of Series”. 

Utöver det finns det även ett relativt generöst utbud av filmer, samt en egen kategori av underhållning för barn. De erbjuder dig också att streama eget innehåll som du alltså inte kan ta del av någon annan stans. Kort och gott är HBO Nordic en enkel men riktigt bra streamingtjänst i norden, framförallt för dig som gillar serier!

Vad finns hos HBO Nordic?

HBO Nordic är överlag en väldigt enkel och lättsam sida där det ska kännas smidigt och tryggt att ta sig fram. Precis som utbudet har de varit sparsamma men lagt stort fokus på bra innehåll, vilket vi gillar. Det finns absolut förbättringar som kan göras och detaljer som kan adderas. Men i helhet en välgjord streamingtjänst för oss i Norden. 

HBO Nordic Utbud

Utbudet hos HBO Nordic är nog den del av sidan som de fått absolut bäst betyg för. Utbudet av tv-serier är av riktigt hög kvalité och du kan ofta hitta de allra mest trendiga eller omtalade serierna av olika kategorier. Du hittar bland annat Gossip Girl, Sex and the City, Silicon Valley, Billions och mycket, mycket mer!

Har lägger de sitt största fokus för att kunna erbjuda en plattform som är uppdaterad, nytänkande och som alla kan hitta något av intresse på. Utbudet på HBO är det samma i alla nordiska länder, det vill säga oavsett om du exempelvis vill streama HBO i Sverige eller Norge. 

Något som de däremot inte fått särskilt bra betyg för är utbudet av filmer och barnunderhållning. Här är sortimentet betydligt mer begränsat och kategorierna sinar en aning. Framförallt i förhållande till konkurrenterna som ofta erbjuder det mesta i alla kategorier. 

Räddningen för HBO är dock deras fokus på kvalité. För trots att utbudet inte är enormt och att du inte kan hitta allt av intresse så finns många av de bättre filmerna, och serierna, vi vet om. Sådana exempel är Gudfadern, Forrest Gump och The Pianist. De satsar helt enkelt på klassiker, nya som gamla. 

Bland utbudet av både filmer och serier hittar du även en stor del egen produktion. Det finns nämligen både HBO filmer och HBO serier att tillgå, och som då bara finns tillgängliga på just HBO och HBO Nordic. Trots att det som finns till utbud hos HBO Nordic inte imponerar för alla så anser vi verkligen att de lyckats som ”the home of series”.

Kvalité och tillgänglighet

En sak som vi, bland många andra, dessvärre inte anser att streamingtjänsten lyckats med är just den genomgående kvalitén. Kvalitén på serierna och filmerna är hög, men egentligen är det inte så mycket mer än så. 

Användarvänligheten skulle alltså kunna förbättras en hel del, och det även kvalitén på själva streamingen i sig. När du streamar en film eller serier är det inte ovanligt att sidan buffrar och att du får vänta tills kvalitén lagt sig på rätt nivå. Det finns helt enkelt lite att jobba på här. 

Innehåll och struktur 

Kvalitén på sidan är väldigt enkel och rätt tråkig. Trots det upplevs de flesta kategorier som röriga och luddiga att söka sig fram bland. Det finns gott om kategorier att välja mellan och deras rubriker är enkla att dra sig till. Men, det är just själva sorteringen och strukturen som känns udda. Och det finns egentligen lite för mycket att klicka sig inte på. 

Något som däremot är positivt är att de hela tiden försöker uppdatera sitt utbud av serier främst. På sidan finner du direkt en topplista med det bästa innehållet, och du kan även sortera på varierande kategorier efter smak, intresse eller humör. 

Hade de lagt lite mer fokus på att förbättra sidan, göra den lite mer användarvänlig och välstrukturerad, och också lagt ett extra krut på filmer och barnunderhållning hade den känts mer komplett. Men, för en serienörd funkar den gott och väl, och det för ett rimligt pris. 

Abonnemang hos HBO

Vill du skaffa ett abonnemang hos HBO Nordic? Då kan vi komma med glädjande nyheter. Detta är nämligen en väldigt enkel process som endast tar några minuter och som alla kan göra. Som ny användare kan du även testa på tjänsten och streama HBO gratis i två veckor. 

När testperioden är slut kan du sen välja att avsluta eller bli medlem och betala månadsavgiften. Då får du tillgång till riktigt bra serier med över 5000 avsnitt, samt en hel del utvalda filmer och specifikt innehåll för barn. 

Hur många kan titta samtidigt på HBO Nordic?

Med ditt abonnemang har du tillgång till tjänsten överallt och när som helst, även via HBO Nordic app. Såväl surfplatta och mobil från både Android och IOS funkar med tjänsten, samt Samsung Smart TV, Apple TV, PlayStation, Airplay och Chromecast. 

Vill ni streama innehåll från tjänsten på flera olika enheter samtidigt är det möjligt att koppla upp 2 enheter. Dessvärre finns det ingen möjlighet att ladda ner innehåll för att titta offline. 

Säga upp HBO?

Oavsett vad du tycker om tjänsten eller hur länge du tänkt använda den är det möjligt att säga upp sitt medlemskap när som helst. Du kan avsluta när du vill då det inte finns någon bindningstid. Detta är en trygg egenskap som vi gillar! 

HBO Nordic Pris – vad kostar HBO?

Så vad kostar egentligen ett abonnemang hos HBO? För en riktig serienörd kan priset om 109kr/ månad, utan bindningstid och tillkommande avgifter, kännas som ett riktigt fynd. För den som hellre dyker sig djupare ner i filmer och barnunderhållning kan det däremot kännas något dyrt. 

En fördel är dock att priset alltid är det samma oavsett vad just du har för åsikter om sidan och innehållet. Till skillnad från andra konkurrenter skiljer sig inte priserna för ett abonnemang beroende på vad du vill ha tillgång till – här får alla medlemmar tillgång till allt. Överlag rimlig prissättning som kan bjuda på en del. 

HBO Nordic – helhetsupplevelse och betyg

Som vi tidigare poängterat så är HBO Nordic en rätt så välutvecklad streamingtjänst för de noriska invånarna. Det finns framförallt ett riktigt bra utbud av omtalade serier, där de också ständigt ser till att hålla sidan uppdaterad. Utbudet av filmer och barninnehåll är något knapert, men det finns ändå en del att tillgå. 

Något som däremot är en fördel är att du får betala en fast månadsavgift som är förhållandevis låg. Oavsett vad du vill kolla på är kostnaden densamma. Hade vi fått se lite förbättringar hade vi nog helst gjort det på sidans egen kvalité, struktur och allmänna kategorisering. 

Den känns rätt rörig men samtidigt lite för enkel. Kvalitén på streamingen hade också kunnat vara bättre och laddningstiden lika så. Å andra sidan finns streamingtjänsten att tillgå från såväl dator och smart TV som surfplatta och telefon. Man kan även streama från 2 enheter samtidigt och säga upp abonnemanget när som helst. 

Kort och gott är det en bra plattform för dig som bor i Norden och som gärna dyker ner i många maraton av serier av olika slag, bland annat deras egna HBO serier. För er andra kan det också finnas en del intressant innehåll att söka sig fram bland olika filmer på HBO. Ingen enorm höjdare enligt oss, men betyget höjs ändå lite i och med deras kvalitativa serieutbud.

Betyg: 3/5

Fördelar

 • Bra serieutbud av olika kategorier
 • Regelbunden uppdatering av sidans utbud
 • En enskild kategori för barnunderhållning
 • Ett och samma abonnemang för alla – rimligt pris
 • Enkelt att skaffa abonnemang
 • Abonnemang utan bindningstid 
 • Tillgängligt från flera olika enheter

Nackdelar 

 • Snålt utbud av filmer och barnunderhållning
 • Enkel men rörig sida
 • Kan inte ladda ner material för offline-läge
 • Låg kvalité på streaming
 • Buffrar ofta
 • Användarvänligheten kan förbättras 
(Visited 4 063 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close
Exit mobile version