Viaplay Filmer

Viaplay är Viaplay Group:s streaming- och VOD (Video On Demand)-tjänst som erbjuder sina användare mängder av filmer, sport och TV-serier samt barnprogram. Kortfattat finns det definitivt något för alla, oavsett smak.

Bland filmerna hittar man olika titlar i genrer som drama, komedi, action, sci-fi och skräck. Många av filmerna är nya och populära, men det finns också en del klassiker att välja mellan. Användare kan välja att hyra eller köpa filmerna, eller helt enkelt streama dem med en prenumeration på tjänsten. För de som har ett abonnemang går det även att ladda ned vissa titlar för att kunna ses i ett offline-läge. Perfekt för flygresor eller när internetuppkopplingen inte är så stabil.

Viaplay erbjuder också en mängd olika TV-serier, från klassiska favoriter till nya och spännande serier. De har också ett stort utbud av sport som fotboll, hockey, ishockey och Formel 1.

Barnprogrammen är också väldigt brett och innehåller både klassiska tecknade serier och nya barnprogram.

viaplay media

Viaplay Utbud

Som nämnt finns ett stort bibliotek att bläddra igenom hos Viaplay, men utbud av filmer och serier varierar beroende på tillgängliga rättigheter som finns.. Rättigheterna kan ofta vara tidsbegränsade och då är materialet bara tillgängligt på Viaplay under en viss bestämd tidsperiod. Därför kan det hända att vissa filmer försvinner ur biblioteket, eller att enbart några utvalda säsonger av serierna finns tillgängliga.

Men förutom filmer, serier och barnprogram kan prenumeranter även få tillgång till kanaler som TV3, TV6, TV8, diverse filmkanaler (V Film Hits, V Film Family) samt deras sportkanaler som V Sport Football eller V Sport Motor).

Viaplay Paket

Beroende på vad man som tittare är intresserad av erbjuder streamingstjänsten tre olika paket som betalas genom en månatlig prenumeration – Viaplay Film & Serier, Viaplay Medium och Viaplay Total. Därtill går det även att komplettera paketen med diverse hyr- och köpfilmer samt PPV (Pay Per View)-event. Dock ingår priserna för dessa inte i något av paketen utan tillkommer för en extra kostnad. Samtliga Viaplay paket erbjuder däremot tillgång till kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10 samt innehåll för barn.

  • Viaplay Film & Serier är Viaplays basprenumeration där enbart filmer, serier och ovan nämnda TV-kanaler ingår. Priset är 149 kr per månad.
  • Viaplay Medium inkluderar förutom filmer och serier, även en stor mängd sportrelaterat innehåll för 379 kr per månad.
  • Viaplay Total är streamingstjänsten premiumabonnemang där prenumerater får tillgång till filmer, serier och all sport som erbjuds i Viaplays utbud. Priset landar på 549 kr per månad.

För nya kunder som tecknar ett abonnemang hos Viaplay får tillgång till baspaketet ”Film & Serier” gratis under en vecka.

Bra filmer på Viaplay

Att tjänsten har något för alla, råder det inga tvivel om. Men vilka anser vi är bra filmer på Viaplay? Vi kikar närmare på några av de 5 bästa valen nedan!

Bohemian Rhapsody (2018)

Betyg: 4,5/5

Denna kritikerrosade film skildrar den legendariske Freddie Mercurys liv, sångaren i bandet Queen. Filmen följer Freddie ända från dess att han är en okänd hobbysångare till att vara en av världens största sångare i ett av världens kändaste rockband. Freddie Mercury spelas av Rami Malek som gör ett kanonjobb med att framföra Queens bästa sånger i filmen. Det kända Live Aid-framträdandet är också skildrat i filmen, likaså Freddie Mercurys kamp mot HIV och AIDS.

Mad Max: Fury Road (2015)

Betyg 4/5

Mad Max: Fury Road är en post-apokalyptisk actionfilm från 2015 regisserad av George Miller. Filmen är en nyinspelning av den klassiska ”Mad Max”-serien, och följer huvudpersonen Max Rockatansky (spelad av Tom Hardy) som tvingas delta i en farlig biljakt i en värld som har blivit förstörd av krig och brist på resurser.

Filmen har fått mycket positiv kritik för sin intensiva action, fantastiska visuella effekter och starka kvinnliga karaktärer och är en film för den som gillar action och post-apokalyptiska världar.

Knives out (2019)

Betyg 4,5/5

Knives Out är en amerikansk kriminalfilm från 2019, regisserad av Rian Johnson. Filmen följer den privata detektiven Benoit Blanc, som anlitas för att utreda mordet på en berömd författare och hans familj. Hans död är inte ett självmord som det verkar, och Blanc måste nu utforska en mängd av möjliga mördare bland författarens kärleksfulla och konfliktfyllda familj.

Filmen har fått mycket positiv kritik för sin smarta, välskrivna manus, skarpt komiska ton och starka ensemblecast. Rian Johnson har skapat en film som är enkel att se, men som också har djup och komplexitet. Skådespelarna, särskilt Daniel Craig som Benoit Blanc, gör också en utmärkt insats.

Knives Out är en underhållande och engagerande film som ger en ny vinkling till den klassiska deckar-genren. Den är rolig, spännande och långt ifrån förutsägbar. En riktigt bra film som är värt att titta på.

The Father (2020)

Betyg 5/5

Denna film, som följer Anthony (Anthony Hopkins), en äldre man som börjar lida av demens och börjar tappa greppet om verkligheten och hans dotter Anne (Olivia Colman) som försöker hjälpa honom medan han kämpar med förvirring, minnesförlust och paranoia visar en en viktig och realistisk inblick i hur demens påverkar en person och deras anhöriga. Hur filmer skildrar demens görs på ett skickligt sätt som både är känslomässigt och gripande och en riktigt bra film som är värd att titta på.

Arrival (2016)

Betyg 4/5

För Sci-Fi-fantasten kan Arrival vara ett riktigt bra alternativ. Filmen följer Louise Banks (Amy Adams), en lingvist som anlitas av militären för att kommunicera med utomjordingar som har landat på jorden. Hon måste arbeta mot klockan för att förstå deras syfte och förhindra en potentiell katastrof.

Filmen har fått mycket positiv kritik för sin smarta manus, välgjorda visuella effekter och starka skådespelarinsatser. Regissören Denis Villeneuve har skapat en film som är både spännande och tänkvärd. Handlingen är välskriven och Amy Adams gör en utmärkt insats som huvudrollen.

Viaplay Serier

Som tidigare nämnt erbjuder tjänsten inte bara filmer, men även ett stort utbud av Viaplay serier. Likt filmerna finns deras serier i genrer som bland annat drama, komedi och thrillers. Men även mer barnvänliga serier varvat med dokumentärer går att hitta i katalogen. Därtill har Viaplay, likt sina konkurrenter, börjat med egenproducerat innehåll som går under namnet Viaplay Originals.

Bland dessa originaltitlar hittar vi serier som Svenska Fall, Luckoviken och Heder. Förutom originalserier erbjuder Viaplay också ett brett utbud av populära internationella serier. Detta inkluderar titlar som The Office, The Walking Dead, House och många fler. Utbudet slutar alltså inte där, utan varje tittare kommer säkerligen hitta något som faller hen i smaken.

Viaplay – Betyg

Viaplay är en streamingtjänst med ett brett urval av både filmer, tv-serier och sportsändningar. Utbudet är dock något mindre än några av konkurrenterna, men Viaplays avtal med olika koncerner gör det möjligt att se även nya filmer som andra streamingtjänster inte har rättigheterna för att kunna visa.

Priset för ett Viaplay paket börjar på 149 kr och ökar sedan successivt beroende på vad man som prenumerant vill ha tillgång till. Viaplay har också fördelen att låta sina användare ladda ner material till sina mobiler och surfplattor samt att erbjuda streaming inom EU.

(Visited 1 105 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close
Exit mobile version