Viaplay Filmer

Viaplay Filmer 

Viaplay är Viasats streamingtjänst. Viaplay erbjuder sina användare mängder av filmer, sport och TV-serier, så det finns definitivt någonting för alla oavsett smak. Om man bara vill ta del av Viaplays filmer och tv-serier så kostar ett medlemskap 109 kronor i månaden. Om man istället bara vill ta del av sporten så kostar medlemskapet lite mer, 399 kronor i månaden. Om man vill kombinera film och tv med sportsändningar, och teckna ett Viaplay total, så kostar det medlemskapet 499 kronor i månaden. Man kan vara totalt fyra stycken användare som delar på samma Viaplay-konto, och två stycken användare som streamar från tjänsten samtidigt. 

Viaplay logo

Se alla filmer och serier från Viaplay för både barn och vuxna med paketet ”Viaplay Film & Serier”.

 

Viaplay Utbud 

Viaplay utbud av filmer och serier varierar beroende på tillgängliga rättigheter som finns. Tjänsten erbjuder sina användare att ladda ner filmer och tv-avsnitt till sin smartphone och surfplatta, för att på så sätt kunna titta på sina favoritfilmer och serier även när de är offline. Då kan man ladda ner material när man har Wi-Fi-tillgång, och titta på det när man till exempel är på resande fot. Rättigheterna kan ofta vara tidsbegränsade och då är materialet bara tillgängligt på Viaplay under en viss bestämd tidsperiod. En del filmer måste man betala för genom att antingen köpa dem eller hyra dem. Viaplays utbud är dock brett och inkluderar både tidlösa klassiker och nya storfavoriter. Exempel på klassiker som man kan streama från Viaplay är Titanic, Bond-filmerna, the Pianist, Jurassic Park, Terminator och Hobbit-filmerna. Nya filmer tillkommer hela tiden ut på Viaplay. Några nya storfilmer som går att streama redan nu är till exempel Bohemian Rhapsody, The Favourite och Lion
.

Nya Filmer Viaplay

Viaplay har som sagt både gamla och nya filmer i sitt utbud. Fem månader efter att en film har visats på bio så går filmen att köpa digitalt genom Viaplay. När man har köpt filmen så har man kvar den på sitt konto tills den dagen då man av någon anledning säger upp sitt Viaplay-medlemskap. Man har också vänta några veckor och istället hyra filmen när när den blir tillgänglig för uthyrning. Då har man tillgång till filmen i två dygn. Ungefär fyra månader efter det så blir de flesta filmer tillgängliga som en del av ens medlemskap hos Viaplay. Viaplay har också avtal med till exempel Disney och Nordisk Film, vilket innebär att när deras filmer släpps för streamingtjänst så blir de automatiskt en del av ens Viaplay-medlemskap och abonnemang.

Bästa filmerna på Viaplay

Viaplay har definitivt något för allas smak, men det finns vissa filmer som är populärare än andra.

De fem bästa filmerna tillgängliga på Viaplay just nu:

Avengers: Endgame (2019)
Betyg: 4,2/5

Filmen handlar om superhjältarna Avengers, och bygger på Marvel Comics. I denna filmen får man följa de överlevande superhjältarna från den föregående filmen Avengers: Infinity War (2018). Universum ligger nu i ruiner, och det är upp de resterande medlemmarna av Avengers att återställa balansen i universum.  

 

Bohemian Rhapsody (2018)
Betyg: 4,3/5

Denna kritikerrosade film skildrar den legendariske Freddie Mercurys liv, sångaren i bandet Queen. Filmen följer Freddie ända från dess att han är en okänd hobbysångare till att vara en av världens största sångare i ett av världens kändaste rockband. Freddie Mercury spelas av Rami Malek som gör ett kanonjobb med att framföra Queens bästa sånger i filmen. Det kända Live Aid-framträdandet är också skildrat i filmen, likaså Freddie Mercurys kamp mot HIV och AIDS. 

 

Her (2013)
Betyg: 4/5

I Her spelar Joaquin Phoenix Den ensamme och frånskilde Theodore. Theodore jobbar åt ett företag som skriver personliga brev åt sina kunder. Företaget tar en dag fram ett operativsystem som drivs av artificiell intelligens. Ju mer Theodore använder sig av systemet, desto mer fäst vid blir han vid AI:ns personlighet Samantha. Filmen är känslosam och tar upp djupa frågor om medvetandet och var man drar gränsen för denna typen av relationer. 

 

There Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Betyg: 4,2/5

I denna flerfaldigt Oscarsbelönade komedidramafilm får vi följa Mildred Hayes, som spelas av Frances McDormand, som i sin sorg efter mördade dottern är mycket missnöjd med hur rättsystemet har hanterat dotterns mord. Sju månader efter att dottern blivit brutalt våldtagen och mördad så har polisen fortfarande inte en enda misstänkt, än mindre någon anhåller. Mildred bestämmer sig därför för att ta saker in egna händer och börjar med att hyra tre gigantiska reklamskyltar utanför sin hemort där hon öppet visar sitt missnöje genomkokt stadens poliskår. Men det är inte alla, inte minst polisen själv, som uppskattar hennes handlingar!

 

Pirates of the Caribbean filmerna (2004-2017)
Betyg: 2-4/5

Denna äventyrsserie av filmer består av titlarna Svarta Pärlans förbannelse (2004), Död mans kista (2006), Vid världens ände (2007), I främmande farvatten (2011) och Salazar’s revenge (2017). I den första filmen i den här äventyrsserien möter vi Will Turner (Orlando Bloom) och kapten Jack Sparrow (Johnny Depp) som tillsammans försöker rädda den kidnappade guvernörsdottern Elizabeth Swann (Keira Knightley) från sjörövaren Barbossa. Jack Sparrow är dock mest intresserad av att ta tillbaka sitt skepp från Barbossa. Vad Will och Elizabeth dock inte vet är att det vilar en obehaglig förbannelse över Barbossa och hela hans besättning. I följande filmer får man följa samma rollbesättning möta olika utmaningar, hinder och äventyr.

Vi tycker att det skiljer sig mycket vad det gäller de nyare filmerna mot de äldre – därför har vi satt betyget på filmen lite olika beroende på produktion. 

Viaplay - Betyg

Viaplay är en streamingtjänst med ett brett urval av både filmer, tv-serier och sportsändningar. Utbudet är dock något mindre än några av konkurrenterna, men Viaplays avtal med olika koncerner så som Disney och Nordisk film gör det möjligt att se även nya filmer som andra streamingtjänster inte har rättigheterna för att kunna visa. Priset för ett medlemskap med film och tv hos Viaplay ligger på 109 kronor, vilket är varken billigare eller dyrare än konkurrenterna. Viaplay har fördelen att låta sina användare ladda ner material till sina mobiler och surfplattor, det är dock inte möjligt till datorer än så länge. Viaplay gör att använda inom Europas gränser men inte i resten av världen. 

Det finns idag ett stort utbud av olika stremaingtjäsnter kolla in vår lista där vi betygsätter de bästa beroende på vad du letar efter! 

 

(Visited 1 155 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close
Exit mobile version