Netflix

Netflix

Netflix har på senare år kommit att toppa listorna över de mest använda streamingtjänsterna, och det med all rätt. Den amerikanska streamingtjänsten startades år 1997 och har sen dess utvecklats rejält. År 2012 lanserades den nordiska versionen, och idag kan vi exempelvis ta del av Netflix i Sverige helt obegränsat. Tjänsten har ett otroligt generöst utbud av såväl filmer, serier och olika program som du direkt kan streama online via din dator, mobil eller TV. 

Netflix Filmer och Netflix Serier är framförallt två omtalade ämnen – Netflix har nämligen producerat en hel del eget material som de visar på sidan. Utöver det erbjuder tjänsten också nedladdning i off-line läge samt en testperiod för att streama Netflix gratis. Priserna på de olika abonnemangen är dock prisvärda. Kort och gott en riktigt bra och välgjord sida som bjuder på det mesta! 

Vad är Netflix?

Netflix är kort och gott en jätte till streamingtjänst som finns tillgänglig för användning i flera länder världen över. Tjänsten är abonnemangbaserad och erbjuder samtliga användare att streama såväl filmer, serier och program utan reklam. 

Idag har Netflix flera tiotals miljoner användare! Via deras hemsida kan alla som är medlemmar få tillgång till mängder av filmer, serier och program, som man sen då kan se direkt i sin digitala enhet oavsett var man befinner sig. Med deras off-line funktion kan man även ladda ner material för att kolla senare utan internetuppkoppling. 

Beroende på i vilket land du befinner dig så kan Netflix även erbjuda egenproducerade material, samt för dig att beställa hem filmer. Just denna tjänst finns dock inte i Sverige. För dig som vill streama lagligt och få tillgång till ett riktigt generöst utbud kan Netflix bjuda på mycket. 

 

Netflix Sverige

Som tidigare nämnt så har Netflix Sverige funnits sen år 2012. När företaget grundades år 1997 fanns det bara tillgängligt i Amerika och agerade då likt en bokhandel för DVD:er. Det var först år 2007 som de valde att satsa på streaming online, följt av en rejäl breddning i flera länder världen över. Nu kan alla som bor i Sverige ta del av Netflix utbud av streamingartiklar – det bland alla miljontals användare på den globala marknaden!

Något som däremot skiljer Netflix Sverige från tjänsten i USA är just utbud och tillgänglighet. För de som använder Netflix i ”hemlandet” finns det en möjlighet att beställa hem filmer från Netflix. I Sverige finns inte det, utan istället får vi nöja oss med att streama allt material online via deras sida. Det är dock inte så pjåkigt det heller.

Netflix utbud i Sverige 

Trots att Netflix inte har sitt största fokus på att leverera i andra länder så är det utbud vi i Sverige har tillgång till väldigt bra. Det finns flera tusentals artiklar av olika slag att ta del av, och de uppdaterar konstant sitt sortiment för att nå ut till flera intressenter. Du kan hitta filmer och serier från hela världen, och det i många kategorier och av stor rang. 

Oavsett om du vill se en gammal klassiker eller om du vill streama en ny serie finns det ingen tvekan om att Netflix har något att erbjuda. Som vi tidigare var inne på så har Netflix även en hel del egenproducerade material som de gärna upplyser om – Netflix filmer och Netflix serier har verkligen blivit en grej. 

I takt med att Netflix också blir en allt mer populär och omtalad streamingtjänst även i Sverige kan vi idag också ta del av några svenska Netflix- produktioner, så som serien störst av allt. Intresset växer, och så gör deras publik.

Ett av Netflix senaste drag är att utöka sitt utbud från ”endast” film och serier. I dag erbjuder streamingtjänsten också spel. Om du vill läsa mer om spel kan du besöka Spelvärlden, som ger dig all information om de hetaste spelen.

För dig som vill streama Netflix i Sverige, eller i något annat land, kan allt tillgås smidigt direkt via Netflix app. 

Vad finns på Netflix?

Om utbudet hos Netflix i Sverige är stort så är utbudet hos Netflix i exempelvis USA väldigt mycket större. Något som de däremot lyckats göra bra är att de alltid levererar ett brett och varierande innehåll anpassat för publiken i fråga. Det finns alltså ingen tvekan om att tjänsten skulle vara både den största och den bredaste när det kommer till streaming. 

Utöver deras egna lyckade produktioner, så som Stranger Things och Riverdale, har de ett enormt utbud av filmer och serier från hela världen. Kategorierna tar aldrig slut, valmöjligheten är enorm, och utbudet har något som kan tilltala alla. 

Oavsett om du vill inspireras av matlagning eller inredning, utforska världens finaste platser och djur, skratta dig igenom humorserier eller sitta nervöst spänd framför skräck och thrillers är titlarna många. På sidan kan du smidigt och enkelt bläddra bland olika genrer, samt ta del av topplistor och de mest populära artiklarna just nu. 

En liten detalj som gör att Netflix inte ställer sig lika högt som många andra streamingtjänster är att de dessvärre endast erbjuder streaming av filmer och serier. Netflix har alltså inte nyhetsprogram, sportkanaler eller liknande, vilket många ofta vill kunna ta del av. 

Något som Netflix också har fått en del kritik för är att de i vissa fall inte riktigt lyckas hålla samma tempo som liknande konkurrenter när det kommer till att uppdatera. Med det sagt så kan du som streamar på Netflix behöva vänta lite längre för att kunna se en ny film eller serie. Detta är dock något de jobbar på hela tiden, och som de även lyckats förbättra!

Vilka serier finns på Netflix?

Netflix har ett riktigt bra utbud av serier. För dig som vill streama serier på Netflix finns det dels deras egna Netflix serier att ta del av, så som Stranger Things, Riverdale, Yellowstone, Homeland och Roma. 

Sen kan du självklart också ta del av de klassiska serierna som Friends, Modern Family, The Big Bang Theory och Blacklist. Utan att tveka finns det både filmer och serier så långt ögat kan nå, och det mesta du kan tänkas vilja streama finns att hitta hos Netflix. 

Vad kostar Netflix?

Så hur mycket kostar Netflix? Även när det kommer till priser och upplägg så har Netflix valt att gå den smarta vägen, det vill säga att erbjuda olika paket till olika pris. När du ska bli medlem hos Netflix kan du alltså välja mellan tre olika abonnemang; Basic, Standard och Premium

Utöver att dessa olika abonnemang skiljer sig i prisklass så har de även lite varierande tillgänglighet och kvalité överlag. Sådana faktorer är alltså detaljer som hur många enheter som kan streama samtidigt, samt bildkvalité och upplösning. 

Dock är utbudet detsamma för samtliga. Oavsett vilken du väljer slipper du bindningstid. En annan smart funktion är att du som användare hos Netflix kan välja att lägga till fler profiler på ett och samma konto. 

Netflix Basic

 • 89kr/ mån

Det enklaste och billigaste abonnemanget hos Netflix är Netflix Basic. Det kostar 89kr/ mån och ger dig tillgång till hela utbudet. Däremot får du ej tillgång till att streama i HD eller ultra HD, och du kan bara streama från en enhet åt gången. 

Netflix Standard

 • 109kr/ mån

Netflix mest valda abonnemang är deras standardpaket för 109kr/ mån. Med Netflix standard får du tillgång till att streama material i HD, men inte i ultra HD. Här kan du dock streama från 2 enheter samtidigt. 

Netflix Premium

 • 159kr/ mån

Det dyraste och mest omfattande abonnemanget hos Netflix är Netflix Premium. Det kostar 159kr/ mån, vilket i jämförelse mot andra streamingtjänster inte alls är så farligt för att vara det dyraste valet. Med Netflix Premium får du också tillgång till allt. Det vill säga, streama i HD och ultra HD, samt möjlighet att titta på upp till 4 enheter samtidigt.

Netflix gratis månad?

Om du ännu inte tecknat ett abonnemang hos Netflix kan du testa på tjänsten genom att signa upp på deras gratis månad. På så sätt kan du prova Netflix utan att behöva betala, så att du i lugn och ro kan känna av om det är något som passar dig. 

Netflix streama – hur många enheter?

Något som ofta kan vara en avgörande fråga för vilken streamingtjänst man ska välja är just hur tillgänglig och flexibel tjänsten är. En sådan sak kan du vara något så enkelt som hur många enheter tjänsten erbjuder att streama från samtidigt. 

Hos Netflix varierar den punkten beroende på vilket abonnemang du väljer. För Netflix Basic kan du streama via en enhet åt gången, medan Netflix Standard erbjuder dig att streama från 2 enheter samtidigt. Väljer du det kompletta abonnemanget 

Streama och ladda ner – GB och användning av data?

Detta beror lite på i vilken upplösning du streamar, vilken inställning du har samt vilken enhet du använder. Netflix har däremot en standardinställning och en standardupplösning som innebär att du använder ungefär 1GB/ timme då du streamar en film eller serie. Streamar du i HD gäller 3GB/ timme. 

Dessa standardmått gäller även om du laddar ner innehåll från sidan. Hur just din Netflix är inställd och vad som går åt när du streamar material kan du se över i din dataanvändning. Det går även att justera datainställningarna så att tjänsten anpassar kvalité utefter din tillgång till data. 

Om du inte har något problem med att streama eller ladda ner i lite lägre kvalité kan du till och med sänka dataanvändningen till 0,3-0,7GB/ timme. För bästa bildkvalité måste du dock vara beredd att offra 1-3GB/ timme, eller 7GB/ timme för ultra HD. Mobil dataanvändning kan också justeras på liknande sätt efter behov i inställningar. 

Netflix helhetsupplevelse och betyg 

Vi kan verkligen säga att Netflix är en otroligt välgjord och generöst tilltagen streamingtjänst som har det mesta du vill ha. Trots att de inte erbjuder nyheter och sport känns sidan komplett på många sätt och vis, inte minst när de själva skapar eget material och varierar sortimentet baserat på publikens intresse.

Antalet serier och filmer på Netflix är verkligen något att hurra för! Tjänsten är överlag väldigt enkel och smidig att använda, och hela sidan känns pålitlig och seriöst. Strukturen är tydlig, du kan sortera på kategori och genre, och så finns det gott om information att hitta om du vill ha hjälp med något. 

De tre olika abonnemangen erbjuder en större publik att hitta en prisbild som passar sin egen budget. Samtliga håller en rimlig nivå och bjussar på mycket. En riktigt bra funktion är att Netflix erbjuder streaming i riktigt hög kvalité för den som vill. Den kan dock också anpassas baserat på egen tillgång till data och internet. 

Andra funktioner som gör sidan mer tillgänglig är det anpassade utbudet för Netflix Sverige, välgjorda undertexter och översättningar på flera språk, samt nedladdning för streaming offline. Deras stilrena Netflix app erbjuder streaming direkt i dator och surfplatta oavsett var du är. 

Om det är något som Netflix skulle jobba lite mer på så är det att hålla sidan uppdaterad när det kommer till nya omtalade produktioner och nysläpp. Annars kan vi inte annat än säga att vi är riktigt imponerade. Hos Netflix finns det något för alla!

Betyg för Netflix – 4/5 

Fördelar med Netflix

 • Generöst och omfattande utbud till bra priser
 • Flera abonnemang utan bindningstid 
 • Upplösning i hög kvalité
 • Seriös och strukturerad sida för enkel användning
 • Direkt anslutning i mobil och surfplatta via Netflix app 
 • Skapa ett flertal profiler på samma konto 
 • Utbudet kan laddas ner för offline läge 
 • Tydlig information för hjälp 

Nackdelar med Netflix

 • Något dåliga på att uppdatera med nya artiklar i tid 
 • Erbjuder inte streaming av nyheter, sport, tv-kanaler och liknande
 
(Visited 1 233 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close
Exit mobile version