CMORE

Det är en av TV4s streamingtjänster, och som då erbjuder underhållning av alla olika slag. Bland Cmore Plays generösa utbud av diverse streaming artiklar hittar du allt från tv-program och olika kanaler till barnprogram, sportevenemang och filmer. Med andra ord är det en komplett streamingtjänst som har det mesta du kan tänkas behöva.  Oavsett vilket humör du är på, vad du själv tycker om och vem det är som ska kolla har Cmore något som kan passa! På sidan finns det även gott om funktioner och sorteringsmöjligheter. Tillgänglighet är också flexibel enligt behov – något vi verkligen uppskattar. Priset på deras fyra abonnemang är lite högre än andra streamingtjänster, men samtidigt får du även så mycket att vi anser att det kan vara värt det. 

Cmore och Cmore Play?

Ibland är det lätt att blanda ihop Cmore och Cmore Play, inte minst med tanke på att de två kanalerna härstammar från samma plattform. Men faktum är att trots att Cmore och Cmore play är två kanaler som hör ihop så är de ändå inte riktigt är samma sak. Och skillnaden kan vara bra att veta om då man vill ta del av deras tjänster och erbjudanden.  Cmore, vilket i sig är huvudkanalen, är en samling av olika tv-kanaler. Med ett abonnemang hos tjänsten kan du kolla på olika filmer, tv-serier och sportevenemang via din TV. Du kan bland annat kolla på Cmore Sport, Cmore filmer, Cmore serier och Cmore barn.  Cmore Play är istället den plattform som erbjuder dig att streama alla dessa program från din smartphone, surfplatta eller dator. Det vill säga, det du kan hitta i deras app. Även här kan du även ta del av kanalens varierande utbud, bara att du istället gör det direkt i valfri enhet.  Något som däremot också kan vara lite förvirrande är att streamingtjänsten och Cmore Play ofta benämns som samma enhet. Det här innebär alltså att du som vill besöka hemsidan endast behöver söka på Cmore, så kommer streamingtjänsten och dess olika erbjudanden upp direkt. Cmore app och Play laddar du ner på din enhet. 

Vad ingår i Cmore abonnemang?

Om du väljer att teckna ett abonnemang hos streamingtjänsten kommer du få väldigt mycket att ta del av. Hos tjänsten finns det hela fyra olika abonnemang att välja mellan beroende på vilket pris man vill betala och vad man är intresserad av att kolla på.  De fyra Cmore paket som finns att teckna är Cmore, TV4, Mycket Sport och All Sport. Hos samtliga abonnemang ingår filmer, serier, barnunderhållning och 10 tv-kanaler, samt möjligheten att säga upp paketet när som helst. Utöver de ser paketen ut såhär:  Cmore  Det här ingår i Cmores grundpaket:
  • Fri uppsägning när och var du vill 
 • Filmer, serier och barnunderhållning
 • 10 tv-kanaler
 • Möjlighet att streama från 1 enhet åt gången
 • Valfri kostnadsfri provperiod på 2 veckor 
Cmore TV4 I Cmore TV4 ingår:
  • Fri uppsägning när och var du vill 
  • Mängder av filmer, serier och barnunderhållning
  • 16 tv-kanaler
  • TV4-program utan avbrott
  • Internationella program och realityserier från Hayu
 • Möjlighet att streama från 2 enheter åt gången
 • Valfri kostnadsfri provperiod på 2 veckor 
Cmore Mycket Sport Kollar vi istället på Mycket Sport så ligger fokus av innehåll lite mer på just sport och den typen av underhållning. Vid teckning av Mycket Sport ingår:
  • Fri uppsägning när och var du vill
  • Massor av filmer, serier och barnunderhållning
  • 18 tv-kanaler
  • TV4-program utan avbrott
  • La Liga, Serie A, MLS och landslagsmatcher
  • Streama livesport 
  • Ett komplett sportinnehåll med alla möjliga sporter 
  • Möjlighet att streama från 2 enheter åt gången
Cmore All Sport Det här är Cmores absolut största och dyraste paket. I All Sport ingår:
  • Fri uppsägning när och var du vill
  • Massor av filmer, serier och barnunderhållning
  • 25 tv-kanaler
  • TV4-program utan avbrott
  • Streama livesport 
  • Ett komplett sportinnehåll med alla möjliga sporter 
  • Möjlighet att streama från 2 enheter åt gången
Det bästa med Cmore, det vill säga oavsett vilket abonnemang du väljer, är att du alltid har tillgång till det du vill titta på, men att du samtidigt också kan avsluta abonnemanget när du vill. Bindningstid existerar alltså inte, utan du själv väljer helt hur ditt abonnemang ska fungera och på vilka villkor det ska användas.  När du har tecknat ett abonnemang kan du även välja att ladda ner olika program för att titta offline. Det är verkligen också riktigt behagligt att du kan kolla på olika kanaler utan reklamavbrott, samt att du kan streama livesport!

Vad kostar Cmore? 

När vi redan är inne på vad som ingår i Cmores fyra olika abonnemang kan vi även kolla vidare på vad tjänsten faktiskt kostar. Det första och mest vanliga abonnemanget att teckna är det som kallas för Cmore. Det kostar 109kr/ månad.  Deras andra abonnemang, Cmore TV4 kostar 139kr/ månad. Sen har vi Mycket Sport för 199kr/ månad, och så till sist All Sport för 449kr/ månad. För att få reda mer om Cmore pris och deras nuvarande prissättning kan du besöka deras hemsida och välja att skapa ett konto. Ett erbjudande de har just nu är att du kan testa Cmore gratis i två veckor.  Då får du chansen att se om du tycker att utbudet och tjänstens funktioner passar dig, det vill säga innan du går vidare med betalningen för en månad. Ibland har de även ett erbjudande om Cmore gratis månad på samma sätt.  Enligt oss är det väldigt generöst att de erbjuder dessa gratis veckor för de som vill testa på. Däremot anser vi att priset på de fyra Cmore paket som finns är rätt höga då man ska börja betala för dem.  Det ligger i alla fall en bra bit över många av konkurrenternas nivå. Dock får man komma ihåg att man både får filmer, serie, sport, livesändning, barnunderhållning och internationell reality, bland annat. 

Hur säger jag upp Cmore?

Som vi tidigare varit inne på så är det otroligt enkelt att säga upp sitt abonnemang hon tjänsten, vilket i sig är en stor fördel för deras kunder. För att avsluta sitt abonnemang kan man välja att göra det två sätt; antingen genom att avsluta det direkt på hemsidan eller genom att ringa och säga upp dig. 

Säga upp via hemsidan 

För att avsluta Cmore paket direkt på hemsidan behöver du bara logga in på sidan och gå in i dina inställningar. Skulle du ha det svårt att avsluta abonnemanget på det här sättet kan du alltid ringa till tjänstens support, eller avsluta genom att ringa och avsluta det. 

Uppsägning via telefon

Skulle du istället vilja få hjälp med att säga upp Cmore genom att ringa till dem är det numret 0771-481 481 som gäller. Denna tjänst finns tillgänglig alla vardagar från 12-20. Oavsett om du bara vill ställa en fråga eller om du faktiskt vill få hjälp med processen kan det här numret vara bra att ha! Det finns ingen uppsägnings- eller bindningstid heller. 

Uppsägning av paket via iTunes 

Har du köpt ditt abonnemang direkt via iTunes innebär det förmodligen att du köpte det via någon av dina digitala enheter. Då måste du avsluta det på egen hand i programmet, alltså i iTunes. Instruktioner för detta hittar du under ”hur säger jag upp mitt Cmore-abonnemang?”.   

Så fungerar Cmore

Det är inte alltid helt självklart att man har koll på hur man använder streamingtjänsten Cmore. Med tanke på att tjänsten både erbjuder olika tv-kanaler och en streamingtjänst direkt i din enhet kan frågan om uppkoppling variera något.  En stor fördel med just streamingtjänsten är däremot att det finns väldigt många valmöjligheter när det kommer till uppkoppling på olika sätt. Dessa plattformar är möjliga att streama med Cmore:
 • Android TV
 • Airplay
 • Android
 • iOS
 • Apple TV
 • Chromecast
 • Dator 
 • Samsung TV

Cmore via digital enhet och Apple TV

Det enklaste sättet att få tillgång direkt till tjänsten och dess utbud är genom att streama via en dator, surfplatta eller telefon. Då behöver du bara besöka deras hemsida eller ladda ner deras app för att börja kolla. Nedladdning av Cmore app krävs också om du vill få tillgång till tjänsten via din Apple Tv. 

Cmore med Chromecast

För att få tillgång till att strömma Cmore via Chromecast krävs det att man kopplar upp en annan enhet till TV:n. Här fungerar det på ett sätt som att man ”slänger” över innehållet via den digitala enheten, vilket TV:n då kan ta upp och börja visa. Instruktioner för uppkoppling till de olika plattformarna hittar du på deras hemsida under ”så ser du Cmore”. 

Cmore via digital-TV?

Tack vare att streamingtjänsten också samarbetar med de flesta svenska digitala tv-operatörer kan du även ha tillgång till Cmore direkt via din digitala tv. De flesta operatörer erbjuder dig att beställa tjänsten via dem, så att du alltid har tillgång till att kolla på Cmore genom ditt TV-abonnemang.  Operatörer som Boxer, Comhem, Telenor, Telia och A3 är några av de operatörer som erbjuder uppkoppling direkt till eller från plattformen då du väljer att lägga till det vid beställning av ett abonnemang hos tjänsten. Cmore Boxer och Cmore Comhem är förmodligen de vanligaste!

Funktion, design och kvalité

När vi vet lite mer om hur Cmore fungerar, vad det är och vad det kostar kan det vara intressant att gå vidare in på sidan i fråga. Vad gäller just sidan och dess utformning i fråga kan vi med gott samvete säga att tjänsten är ett otroligt välgjort exemplar av en optimal streamingtjänst.  Sidan är enkel, tydligt strukturerad och lätt att navigera sig fram på. Det finns en hel del kategorier att klicka sig vidare på baserat på vad man vill se och vem som kollar. I de olika kategorierna kan man även sortera på olika genrer eller listor, till exempel vad som är aktuellt just nu eller vad som är mest populärt. Detta visas även direkt på förstasidan.  Det är inte heller svårt att skapa ett konto, hitta svar på frågor eller ta kontakt med kundtjänst vid behov. Sidan är med andra ord väldigt tydlig och smidig att använda, allt för att det ska kännas bekvämt. Designen är även den väldigt enkel och stilren samtidigt som den väcker ett intresse av att se vad som finns att utforska.  Överlag upplevs Cmore som en riktigt proffsig streamingtjänst där kvalitén känns hög på det allra mesta. Oavsett om det gäller gamla klassiker, de nyaste släppen eller livesända tv-kanaler är tittarupplevelsen trivsam. Oavsett om du vill streama via din TV, dator, surfplatta eller telefon får du titta hur mycket du vill på vad du vill, och allt funkar bra! Andra funktioner som också är riktigt uppskattade är att du kan ladda ner material som du vill kolla på offline, samt att det finns möjlighet att streama vissa program utan uppehåll. Det är inte heller någon bindnings- eller uppsägningstid, vilket vi tycker är både tryggt och praktiskt. 

Hur många enheter med Cmore?

En väldigt vanlig fråga som ställs då man ska teckna ett abonnemang hos en streamingtjänst är just hur många enheter man kan koppla upp samtidigt. Här har Cmore halkat lite efter då du i deras minsta paket endast har möjlighet att streama innehållet från en enhet åt gången.  Däremot har du möjligheten att streama från två enheter samtidigt om du väljer några av deras andra paket. Då kan du streama både olika och samma innehåll utan problem. Antalet enheter hos tjänsten styrs alltså av vilket Cmore paket du väljer. 

Cmore utbud 

Den mest intressanta delen streamingtjänsten är det utbud den erbjuder. Och som de själva väljer att säga det så erbjuder de ett komplett utbud av både filmer, serier och tv-program. Detta tycker vi stämmer in riktigt bra även när det kommer till barnunderhållning, sport, livesändningar och reality.  Självklart har de inte alla världens streamingartiklar i sitt utbud, men antalet artiklar är otroligt högt och variationen är bred. Oavsett vem som ska kolla, vad du är intresserad av att kolla på, samt vilket humör det gäller finns det gott om möjligheter att hitta ett passande alternativ.   Det material som plattformen är också smart uppdelat utefter olika målgrupper. De har alltså valt att koppla flera olika kanaler till en och samma plattform, just för att alla ska känna sig välkomna. Beroende på vad du själv tycker om kan du välja ett paket som passar dig. Hela utbudet med alla kanaler och paket finns att läsa om på Cmores hemsida. 

Aktuella topplistan och populärast hos Cmore just nu

 • Yellowstone (serie)
 • Home and away (serie)
 • Lance (dokumentär)
 • Kapten klänning (dokumentär)
 • Tjock Steffe (dokumentär)
 • Million dollar listing (reality från hayu)
 • Botched (reality från hayu)
 • Idol (TV4-program)
 • Love Island (TV4-program)
 • Morden i Sandhamn 
 • P-Valley
 • Intelligence

Cmore och Cmore Play – helhetsupplevelse och betyg

För att sammanfatta det hela om Cmore och den streamingtjänst de erbjuder så kan vi faktiskt inte annat än att hålla med om att den är komplett. Det finns ingen streamingtjänst som kan erbjuda ett utbud som täcker alla världens tillgängliga artiklar. Därför anser vi att Cmore ger dig tillgång till det mesta du kan tänkas vara intresserad av. Oavsett om det gäller filmer, serier, tv-program, internationella realityprogram och annat material, barnunderhållning, livesändning, sportevenemang eller en blandning av olika tv-kanaler så har tjänsten allt! Dessutom är priset på de två paketen relativt bra i förhållande till dess kvalité och tillgänglighet. Vi uppskattar verkligen hur sidan är uppbyggd, dess funktioner och sorteringsmöjligheter, samt att den känns enkel men otroligt proffsig. Lätt att navigera på men samtidigt rolig att utforska. Det mesta håller också riktigt hög kvalité, både gammalt som nytt.  Detta gäller oavsett om du använder tjänsten via TV:n, chromecast eller en digital enhet. Tack vare att de samarbetar med många tv-operatörer är det även möjligt att lägga till plattformen som tillgång i sin digitala tv. Trots det kan du välja att avsluta ditt abonnemang när du vill – ingen bindnings- eller uppsägningstid oavsett paket! De fyra Cmore paket som finns att välja på är också bra utformade för att man ska få värde för pengarna baserat på intresse. Här väljer du alltså prisbild utifrån vad du själv vill kolla på och hur brett utbud du vill ha. I och med de samlade tv-kanalerna är det också en plats för alla! Sen finns det självklart också vissa negativa faktorer om man ser på streamingtjänsten i fråga. Priset känns lite högt i förhållande till många av de andra konkurrenterna, speciellt på de paket som erbjuder sportunderhållning. Däremot är det lätt att välja rätt tack vare uppdelning baserat på målgrupp, så som Cmore Sport och Cmore film.  En annan nackdel med tjänsten är att du i deras grundpaket endast får tillgång till en liten del av allt de har att erbjuda. Trots att det är deras billigaste paket känns det lite snålt. Utöver det är vi väldigt nöjda med tjänsten – det finns verkligen något för alla. 

Betyg för Cmore: 4/5

Fördelar
 • Olika Cmore paket baserat på intresse och pris
 • Möjlighet att testa abonnemang kostnadsfritt i 2 veckor
 • Enkel men spännande sida, tydlig struktur och bra innehåll
 • Generöst utbud av både filmer, serier, tv-program, barnunderhållning, sport, reality, livesändningar och diverse tv-kanaler
 • Hög kvalité och flexibel tillgänglighet
 • Inga uppsägnings- eller bindningstider
 • Streama via smart TV, iOS och Android, samt Chromecast
 • Möjlighet att lägga till Cmore hos operatör till den digitala TV:n
Nackdelar
 • Samtliga paket kommer till höga priser
 • Något snålt grundpaket, trots relativt högt pris
 • Varje kategori är endast uppdelad i ett fåtal genrer  
(Visited 766 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close
Exit mobile version