Tre sekunder film

Written by 2:50 e m Hem Filmer, Hem Storbild, Nyheter, Populärt, Thriller

Tre Sekunder – (2019)

Tre Sekunder

Thrillerfilmen “Tre Sekunder” släpptes år 2019 med några stora skådespelare i huvudrollerna. Den hade premiär i Sverige den 27 september och har en spellängd på 1 timme och 53 minuter. Bland skådespelarna är bland annat Joel Kinnaman, den kända svenska skådespelaren som framförallt är igenkänd genom filmen “Snabba Cash”. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av författarduon Anders Roslund & Börge Hellström. Manus är skrivet av den italienske filmregissören Alexandra di Stefano, som bland annat gjort filmerna “Life of Pi” och “Nine”. Originalspråket i thrillern är engelska då filmen producerades här och då heter den istället “The Informer”. Filmen “Tre Sekunder” finns på IMDB och har där 6,5 av 10 i betyg. Söker man på “Tre Sekunder Stream” kommer streamingsajterna Cmore och ViaPlay upp som första alternativ. 

Tre Sekunder Handling

Joel Kinnaman är alltså huvudpersonen i handlingen. Han är en före detta militär med ett kriminellt förflutet i bagaget. För att lindra sitt fängelsestraff erbjuds han vara informatör åt den federala polisen FBI i USA. Kinnaman går under namnet Pete Koslow i filmen och har både en sambo och en dotter. Polisen ger Koslow som uppgift att infiltrera ett kriminellt gäng från Polen och erbjuds frihet om han lyckas med detta. När en drogaffär går snett och Koslows kollega blir skjuten till döds får han istället som uppdrag att övervaka bossen i det polska gangstergänget.

Han sitter inne på ett högsäkerhetsfängelse och har en grov kriminell historia bakom sig. De nya omständigheterna innebär att Pete måste åka tillbaka in i fängelset. Här svävar hans liv plötsligt i fara när många livshotande situationer uppdagar sig. Det finns en ständigt skavande oro om att bli avslöjad och då riskera att få den polska drogmaffian emot sig och sin familj. Kampen mot att bli en fri man med tid för familjen tycks bli än svårare. Det är en våldsam och spännande handling med fokus på en man som kämpar med ett kriminellt förflutet och önskan om att få vara en närvarande partner och pappa.

Våra tankar om – Tre Sekunder

Denna film är en typisk thriller med kriminellt tema. Dessutom är ett stort plus med filmen är Joel Kinnamans skådespeleri. Hans skicklighet gör att hans roll känns trovärdig under hela filmen. Det är mycket action under filmens gång och handlingen går snabbt framåt. På detta sätt är tittaren ständigt underhållen. Men även om denna thriller baseras på en otroligt spännande roman, lyckas man inte hålla uppe spänningen ända in i slutet. Handlingen är aningen för vanligt förekommande för att man ska bli exalterad av den. Huvudrollen tar mycket plats och det finns lite utrymme för andra potentiellt intressanta roller, så som Pete Koslows fru och barn, att få en mening. Det är mycket fokus på drogmaffian och det mesta utspelar sig i en hård fängelsemiljö, vilket kan kännas aningen uttjatat. Filmen är förutsägbar och står svagt i förhållande till boken. 


Vill du se filmen? Här hittar du den:

Regissör: Andrea Di Stefano

Skriven av:  Wayne Marc Godfrey, Ollie Madden, James Harris, Basil Iwanyk, Robert Jones, Mark Lane

Skådespelare: Joel Kinnaman, Ana De Armas & Rosamund Pike

(Visited 879 times, 1 visits today)
Close
Exit mobile version