Written by 8:12 e m Action, Fantasy, Krig, Populärt

Mulan – (2020)

Mulan (2020)

Mulan (2020) är en ny version av Disneys animerade klassiker Mulan från 1994. Filmen, som hamnar inom kategorin krigsdrama och som inte är animerad, har ännu inte släppts men är planerad att släppas under sommaren 2020. Mulan (2020) spelades in under fyra månaders tid i Kina och Nya Zeeland under 2018. Filmen var först planerad av släppas tidigare i år, men på grund av cornonaviruset och att många biografer tvingades stänga på grund av pandemin, så sköts premiärdatumet upp med några månader.

Mulan (2020) Handling

Denna kommande krigsdramafilm handlar om Mulan och utspelar sig i Kina. Inför ett kuppförsök från Hunnerna, inkräktare norrifrån, så beordrar Kinas kejsare att en man från varje hushåll i landet ska rycka in i den nationella armén.

I Mulans familj blir det Mulans gamla pappa som måste rycka in, i brist på andra män. För att rädda sin pappa undan tjänstgöringen så utger sig hon för att vara en pojke. På så sätt tar hon sin pappas plats. I sin transformation till pojke tar Mulan namnet Hua Jun och beger sig till arméns träningsläger. Där tränas män från hela landet upp till att bli duktiga soldater och krigare. 

I kampen mot Hunnerna testas hon både i sin inre och sin yttre styrka. Vid ett tillfälle hamnar den trupp som Mulan är medlem av i bakhåll och i ett tappert försök att komma undan så lyckas Mulan utlösa en stor lavin som dödar en majoritet av Hunnerna. I samma veva kommer Mulan till skada vilket gör att resten av truppen inser att Mulan är en kvinna, som inte har en plats i armén. 

Mulan lämnas därför kvar medan resten av truppen beger sig till Kinas huvudstad för att försvara kejsaren. Men så lätt ger hon inte upp! Hon tar sig också till huvudstaden och visar sig där spela en avgörande roll i att försvara Kina från Hunnerna. Hon lyckas därmed inte bara ta tillbaka arméns respekt för henne som en stor krigare, hon gör också sin pappa otroligt stolt och blir samtidigt en av Kinas största hjältinnor genom tiderna. 

Våra tankar om filmen

Vi känner redan till berättelsen om den stora krigaren och hjältinnan Mulan från originalet som släpptes 1994. Hur berättelsen kommer att upplevas i denna nyproduktion återstår att se, men potentialen är hög. De första reaktionerna på filmen har varit mycket bra, och kritiker vittnar om en storslagen filmupplevelse. En del har till och med gått så pass långt genom att säga att denna re-make från animering till riktig inspelning är en av Disneys bästa genom tiderna!

Regissör: Niki Caro

Skriven av:  Elizabeth Martin, Lauren Hynek, Rick Jaffa & Amanda Plata

Skådespelare: Liu Yifei, Yoson An, Jason Scott Lee, Donnie Yen, Jet Li

(Visited 404 times, 1 visits today)
Close