Serietoppen

Serietoppen

Topplista Serier 

Vi har sammanställt en topplista av serier som du inte får missa. Här på serietoppen kan ni läsa om de recensioner vi gjort om diverse serier. Vi har även samlat våra rekommendationer i en topplista för bästa serier, där ni både kan hitta HBO Serier, Netflix Serier, C More och serier som går att streama på Viaplay.  

Med denna sida vill vi underlätta för er då ni ska göra ett val om vilken serie som ska bli er nästa streaming, där ni snabbt och enkelt kan hitta en serie som passar era preferenser. Därför har vi skapat denna topplista, som bara innehåller bra och sevärda serier.

Denna lista inkluderar även svenska serier som går att streama på samtliga streamingtjänster. Med hjälp av vår lista om Serietoppen kan ni göra ett enklare, snabbare och bättre väl när ni ska streama serier! 

Serier du inte kan missa!

Här har vi sammanställt en lista med serier – både nya och klassiska serier som du bara inte kan missa. 

1. Band of Brothers – (2001)

Band of brothers

Till Serien

Handling: Band of Brothers är en miniserie som har tio avsnitt och den producerades av Steven Spielberg och Tom Hanks. Band of Brothers är en krigsdrama serier som följer Easy Company och följer det 506:e regementet från första dagen av träningen ända fram till Tysklands fall. Band of Brothers är baserad på intervjuer, journaler och brev från gamla soldater.

Filmen.se betyg:
4.8/5

2. Breaking Bad – (2008)

Streama Breaking Bad

Till Serien

Handling: Breaking Bad följer kemiläraren Walter White som är en kemilärare och jobbar två jobb för att få ihop pengarna. Walter lever tillsammans med sin gravida fru och sin son som har sjukdomen cerebral pares. När han får beskedet att han har obotlig lungcancer blir han desperat att hitta ett sätt att samla ihop pengar till sin familj. Han börjar därför att tillverka metamfetaim tillsammans med sin gamla student Jesse Pinkman.

Filmen.se betyg:
4.6/5

3. Chernobyl – (2019)

Streama Chernobyl

Till Serien

Handling: Chernobyl är en dramadokumentär som följer explosionen på kärnkraftverket i Tjernobyl i Sovjetunionen. Det leder till en av de värsta katastroferna i världshistorien och i dokumentären får vi följa de människor som arbetade för att stoppa spridningen, och många som dog i deras försök. Det avslöjas även hur Sovjetunionens försök att dölja olyckan och varför det hände.

Filmen.se betyg:
4.5/5

4. Blue Planet 2 – (2017)

Streama Our Planet

Till Serien

Handling: Blue Planet 2 är en brittisk dokumentärserie som presenteras av naturforskaren Sir David Attenborough. Det är en dokumentär som blev filmad under 4 år med 125 expeditioner i 39 länder. För att skapa serien var det över 4000 dyk världen över och runt 6000 timmar under vatten dykmaterial. Musiken är komponerad av Hans Zimmer.

Filmen.se betyg:
4.5/5

5. The Wire – (2002)

streama the wire

Till Serien

Handling: The Wire är en kriminal dramaserie som utspelar sig i Baltimore Maryland. Serien hade premiär 2002 och den sista serien släpptes 2008, det finns totalt 5 säsonger . The Wire handlar om polisen i Baltimore där mord och knark är en vardag och där gränserna mellan gott och ont inte alltid är så klart. Serien följer både polisens perspektiv, och även de kriminellas perspektiv.

Filmen.se betyg:
4.5/5

6. Game of Thrones – (2011)

streama Game of Thrones

Till Serien

Handling:  Game of Thrones är baserad på böckerna av George R.R. Martin med samma namn. Det handlar om kampen för att få tronen i riket Westeros, och att ingen är säker mot den hänsynslösa kampen. Game of Thrones har tre berättelse linjer som följer olika familjer och karaktärer genom kampen för tronen. Serien är fylld av blod, drakar, sex och våld där ingen är säker.

Filmen.se betyg:
4.4/5

7. The Sopranos – (1999)

streama the sopranos

Till Serien

Handling: Sopranos följer den italienska maffiafamiljen Soprano som är bosatta i New Jersey. Serien följer maffiabossen Tony Soprano som försöker att göra sitt bästa att balansera både sitt familjeliv och sitt kriminella liv, vilket inte alltid är enkelt. Han är under hård press för att möta alla krav från sin verksamhet och sin familj vilket leder till en stor ångest.

Filmen.se betyg:
4.3/5

8. Sherlock – (2010)

Streama Sherlock

Till Serien

Handling: Sherlock är baserad på berättelserna om Sherlock Holmes och serien är en modern version av berättelsen. Serien följer Sherlock Holmes och hans partner Watson som löser brottsfall i London på 2000 talet. I huvudrollerna finns Benedict Cumberbatch och Martin Freeman.

Filmen.se betyg:
4.1/5

9.True Detective – (2014)

Streama True Detective

Till Serien

Handling: True Detective följer två kriminalpoliser Rust Cohle och Martin Hart som berättar om jakten på en seriemördare som tog 17 år. Fallet blir ifrågasatt och det är inte längre säkert om de arresterade den rätta personen. Serien följer deras kamp för att hitta seriemördaren, men även deras personliga liv och deras många hemligheter.

Filmen.se betyg:
4.1/5

10. Fargo – (2014)

Streama Fargo

Till Serien

Handling: Fargo är en serie som är baserad på filmen med samma namn som skapades av bröderna Coen. Det är en serier av ett antologiskt format, vilket betyder att varje säsong har en ny handling. Första säsongen följer Lorne Malvo som kommer till en småstad där han påverkar befolkningen med sin våldsamhet. Andra säsongen följer detektiven Lou Solverson som utreder mord som verkar vara kopplade till ett par och ett familjeföretag. Den tredje säsongen kretsar kring bröderna Emmit och Ray Stuss som begår brott som polisen försöker att lösa.

Filmen.se betyg:
4/5

Netflix Serier

Det finns verkligen ett stort utbud av Netflix Serier att välja mellan. Netflix är speciellt populära för deras egna producerade serier som har blivit allt mer populära världen över. Dessa är kända som Netflix Original och de går enbart att hitta på Netflix. 

Bästa Serien på Netflix

Stranger Things

Betyg: 5 av 5 

Handling: Stranger Things blev snabbt en populär serie världen över. Serien utspelar sig under 1983 i en småstad i Indiana. I första säsongen försvinner Will Byers spårlöst när han var påväg hem från sina kompisar. I kampen för att hitta honom visar det sig att allt inte riktigt är som det ska i deras lilla stad. Topphemliga experiment, övernaturliga krafter och en mystisk tjej vid namn Eleven dyker plötsligt upp. Inget är som det verkar i Hawkins. Serien har idag tre säsongen och en fjärde säsong är på väg. 

Läs igenom vår fullständiga lista av Netflix serier om du fortfarande har svårt att välja!.

HBO Serier

HBO Serier är kända för att vara i hög kvalitet och är älskade världen över. HBO Nordic är från början en amerikansk TV kanal som ligger bakom kända serier som följs av miljontals av tittare. Idag kan svenska tittare använda sig av tjänsten HBO Nordic för att kolla på alla dessa serier. 

Bästa Serien på HBO Nordic

Billions

Betyg: 5 av 5 

Handling: Billions är en dramaserie som följer finansvärlden i New York där extrem förmögenhet och korruption är en vardag. Serien följer riksåklagaren Charles Rhoades och miljonären Bobby Axelrod som slåss om herraväldet. 

Vill du ha mer inspiration kolla in vår fullständiga lista av HBO serier 

SVT Play

SVT Play erbjuder ett bra utbud av svenska, danska och norska  serier i alltifrån Drama, Dokumentärer samt Komedi för dig som har detta som en favorit. De senare åren har SVT Play kommit med ett flertal favoriter så som Skam, Twins, Eagles, Tyst Vittne och Shetland bara för att nämna ett antal favoriter bland oss.  

Bästa Serien på SVT Play

Shetland

Betyg: 5 av 5

Handling: Shetland är en dramaserie som är baserad på de populära deckarna av författaren Anne Cleeves. Serien följer detektiven Jimmy Perez som återvänder till Shetlandsöarna som ligger mellan Nordsjön och Atlanten. Hans närvaro blir inte välkomnad av befolkningen, och han och hans team blir ställda inför svåra fall de måste lösa utan stöd. 

Läs igenom vår fullständiga lista av SVT Play serier här. 

Viaplay Serier

Viaplay har ett smärre utbud av serier om man jämför med de andra streamingtjänsterna. Många av de serier på Viaplay är likt andra tjänsters utbud då du även här som på Netflix kan se The Handmaid’s Tale, Homeland, Billions, White collar mfl. 

Bästa Serien på Viaplay

Outlander

Betyg: 5 av 5 

Handling: Outlander är baserad på Diana Gabladons populära bokserie och handlar om en förredetta krigssköterska Claire Randall från 1946. Hon befinner sig på en smekmånad i Skotland tillsammans med sin man när hon förs tillbaka i tiden till 1743. Claire hamnar genast i livsfara och gifter sig med Jamie Fraser för att överleva. Hennes hjärta blir splittrat mellan två världar och hennes kärlek för två olika män. 

För att få ut den bästa upplevelsen på Viaplay rekommenderar vi starkt att du går igenom vår lista av serier för att få lite mer entusiasm kring deras tjänst.

(Visited 8 382 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close