Framåt 2020 Disney

Written by 8:49 e m Animerat, Fantasy, Hem Filmer, Hem Senaste Nyheter, Komedi, Populärt

Onward / Framåt – (2020)

Onward / Framåt från 2020

Framåt är en ny dator-animerad fanasty film från Disney och Pixar. Rösterna utförs bland annat av Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus och Octavia Spencer. Den handlar om två älvor, tonårsbröderna Ian och Barley och utspelar sig i en liten förort i en fantasivärld. Tillsammans drar de två bröderna iväg på en resa för att upptäcka magi. De ser även om de kan få tillbaka sin pappa, om än bara för en enda dag.

Onward / Framåt Handling

Framåt filmen skildrar en fantasivärld som en gång var magisk och fylld av sjöjungfrur, enhörningar och älvor. I takt med att teknikens under har utvecklats så har magin försvunnit. Magiska trick och företeelser har istället bytts ut mot mobiltelefoner och bilar. Ingen känner längre ett behov av magiska under när det går att få allting man önskar genom ett knapptryck. 

Filmens huvudkaraktärer, de två älvorna Ian och Barley, får en present av sin mamma där de ges möjligheten att återvända till magins värld och kanske till och med få spendera några värdefulla timmar med sin pappa som gick bort tidigt under deras uppväxt. I filmen följer vi med brödernas resa genom staden som de bor i, i deras sökande efter magin – om det ens finns någon magi kvar i världen? Spänningen stiger i brödernas jakt på den sista pusselbiten som de behöver för att få träffa sin pappa. 

Våra tankar om Onward/Framåt (2020)

Framåt är en lustig film med många intressanta karaktärer. Många anser att filmen är en blandning mellan tidigare filmer som till exempel ”Monsters Inc” och ”Futurama”. Men Framåt är mer än bara en animerad barnfilm. Den ställer viktiga frågor till tittarna om hur vi upplever världen och verkligheten. 

Filmens handling speglar vår verklighet mycket bra, där tekniken numera tar en väldigt stor plats i mångas liv och där det är lätt att gå miste om all den magi som omger oss. Samtidigt är det också lätt att gå miste om det man har, något som Framåt också tar upp. Filmens främsta budskap till sina tittare skulle vi nog säga är att det definitivt fortfarande finns magi runt omkring oss, ibland måste man bara leta lite mer för att verkligen se och upptäcka den. 

Detta är en relevant tankeställare i den värld vi lever i idag, där sociala medier och teknik har ersatt mycket socialt umgänge. 

Regissör: Dan Scanlon

Skriven av:  Jason Headley, Dan Scanlon

Skådespelare: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus

(Visited 1 766 times, 1 visits today)
Close