HBO Serier 2023

HBO_logo.svg

HBO Nordic Serier 

HBO serier är först och främst kända för två saker – stor underhållning och hög kvalitet. HBO ligger bakom kända serier som Game of Thrones, Chernobyl och Vikings som tittare över hela världen följer med spänning. Det är välproducerade serier, med fantastiska manus och kända skådespelare.

HBO Nordic är en prisvärd tjänst där du enkelt kan logga in och kolla på alla dina favoritserier på ett ställe. Vilket gör det enklare för dig att streama det direkt från din dator, telefon och även via din TV.

Vi här på Filmen älskar HBO serier och har fastnat för ett flertal av dem. Därför har vi gjort det enklare för dig med att sammanställa en lista med vad vi tycker är absolut bäst. 

HBO Nordic Utbud 

HBO Nordic utbud av serier är ett något smalare urval med ett stort fokus på speciellt dramaserier. 

De serier HBO erbjuder är av hög kvalité och är svåra att sluta att kolla på. Vi på Filmen har själva fastnat för ett stort utbud av HBO Nordic Serier som vi bara inte kan sluta att kolla på.

Vi ger tips på de bästa serier HBO Nordic har att erbjuda just nu i en topplista nedan så att du slipper att leta efter de bästa serierna själv. Dessutom listar vi de mest efterlängtade serierna som kommer till HBO under 2023.

Bästa HBO serier 2023

Det finns i dag ett stort utbud av serier på HBO, däribland flertalet moderna klassiker som man kan se om och om igen. Trots det ser vi på Filmen mycket fram emot nya HBO serier 2023 – och det är inte ett fåtal. Under året kommer vi få bekanta oss med nya serier såväl som uppleva nya säsonger av gamla favoriter.

Nedan har vi sammanställt några av de största HBO serier 2023 som vi, och många med oss, längtar mest efter. Här finns alternativ för dig oavsett om du gillar komedier, draman eller thrillers.

True Detective: Night Country – säsong 4

true detective

Handling: När den första säsongen av deckarthrillern True Detective kom år 2014 tog den serievärlden med storm. Sedan dess har säsong två och tre hunnit komma och gå, och under 2023 kommer True Detective säsong fyra: Night Country. Precis som tidigare är det nya karaktärer och skådespelare för varje säsong. Den här gången får vi bekanta oss med detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) som utreder ett försvinnande i Alaska.

The Last of Us – ny serie

the last of us

Handling: The Last of Us är en helt ny, post-apokalyptisk dramaserie. Handlingen kretsar kring Joel och Ellie som ger sig ut på en vandring genom ett sargat USA, där de stöter på flertalet utmaningar och hinder. The Last of Us är baserad på det populära tv-spelet med samma namn.

Succession – säsong 4

succession

Handling: Supersuccén Succession är tillbaka med en fjärde säsong! Serien följer den dysfunktionella familjen Roy som är ledd av Logan Roy. När Logan ska pensionera sig från deras medieimperium så ändrar han sig i sista minuten. Detta leder till intriger inom familjen, speciellt mellan arvtagaren Kendall och de andra barnen. I den fjärde säsongen kommer vi få se samma hyllade skådespelare som tidigare, däribland Alexander Skarsgård.

Curb Your Enthusiasm – säsong 12

curb

Handling: I elva säsonger har vi fått skratta åt galenskaperna som Curb Your Enthusiasm bjuder på. Under 2023 släpps den tolfte säsongen på HBO. Bakom serien står Seinfeld-skaparen Larry. Seinfeld var en serie om ingeting, men det här är en serie om Larry själv och de underliga situationer han allt som oftast hamnar i.

Perry Mason – säsong 2

Handling: I seriens första säsong är året 1032 och vi befinner oss i Los Angeles. Detektiven Perry Mason kämpar med traumatiska minnen från första världskriget, och försöker därtill hantera livet som skild. Mason anlitas för ett fall rörande kidnappning, och ju djupare han gräver i fallet, desto större blir konsekvenserna. Seriens andra säsong utspelar sig året därpå, och Mason ska ta sig an ett nytt fall – ett mord i en mäktig oljefamilj.

Somebody Somewhere – säsong 2

somebody somewhere

Handling: När man talar om dramakomedin Somebody Somewhere läggs störst fokus på ”drama”. Serien bjuder förvisso på flertalet skratt, men främst är det en gripande historia om 40-åriga Sam (Bridget Everett) som flyttar tillbaka till sin hemstad och försöker gå vidare efter att ha förlorat sin syster.

 

Barry – säsong 4

Barry-Season

Handling: Även Barry är en serie som blandar drama och komedi på ett skickligt sätt. Man har gjort det i tre säsonger och ska nu göra det i en fjärde, och enligt ryktena sista, säsong. Serien kretsar kring den tidigare marinsoldaten Barry Berkman (Bill Hader), som numera har yrkestiteln ”hitman”. Barry vill dock lämna sitt nuvarande yrke för att i stället bli skådespelare, något som visar sig inte vara helt enkelt.

 

Rain Dogs – ny serie

Handling: Mörka komedier tycks vara ett återkommande tema i HBO serier 2023. Även den nya serien Rain Dogs kvalar nämligen in i denna kategori. Serien handlar om den ensamstående mamman Costello Jones (Daisy May Cooper) som vill att hennes dotter Iris (Fleur Tashijan), som älskar sin mamma över allt annat, ska få en bättre uppväxt än henne själv.

The Idol – ny serie

Handling: Artisten The Weeknd har redan erövrat världens musikscen, nu vill han göra samma succé i tv-serievärlden. I den nya serien The Idol, som artisten skapat tillsammans med bland andra Sam Levinson (Euphoria), får vi följa Jocelyn (Lily-Rose Depp) som beslutat sig för att bli USA:s största popstjärna.

The Gilded Age – säsong 2

the glided age

Handling: ”Gilded Age” är namnet på den tidsperiod i slutet av 1800-talet då USA stod för stark tillväxt. Det är just i denna period som tv-serien utspelar sig. I den första säsongen fick vi bekanta oss med den nyrika familjen Russell och den etablerade familjen Rhijn-Brook, och följa de dagliga problem de ställs inför i 1800-talets New York. Även säsong två handlar om kampen mellan nya och gamla pengar under ”The Gilded Age”.

And Just Like That – säsong 2

Handling: Succéserien Sex and the City gjorde comeback år 2021 under uppmärksammade former. Numera heter serien And Just Like That, men kretsar fortsatt kring de älskade karaktärerna Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) och Charlotte (Kristin Davies). I serien får vi, som brukligt är, följa huvudkaraktärerna samt deras liv och vardagsbekymmer i New York.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty – säsong 2

Winning-Time

Handling: Los Angeles Lakers är ett av världens mest framgångsrika basketlag någonsin. I säsong 1 av Winning Time vrids klockan tillbaka till sent 70-tal, och vi får följa med på vad som försiggick bakom stängda dörrar i Lakers-faciliteterna. Serien ska enligt uppgift ha förnyats för en andra säsong redan efter att halva den första hade sänts. Winning Time är ingen dokumentär, utan en spelserie som under stundom frångår hur verkligheten såg ut och tar sig konstnärliga friheter.

White House Plumbers – ny serie

Handling: Miniserien White House Plumbers är politiskt drama som, liksom namnet antyder, utspelar sig i Vita huset. Här får vi följa president Richard Nixons två agenter E. Howard Hunt (Woody Harrelson) och G. Gordon Liddy (Justin Theroux) som tar sig till alla möjliga medel för att täppa till olika pressläckor, något som föranleder den världsberömda Watergate-skandalen.

HBO Discovery

Under 2023 är det inte bara serierna som utgör nyheterna på HBO. Föregående år blev det nämligen officiellt att HBO kommer slås samman med en annan populär streamingtjänst: Discovery Plus. Det nya namnet väntas bli HBO Discovery. Sammanslagningen ska äga rum under sommaren 2023 och kommer att börja i USA. Under hösten planerar man att göra den nya tjänsten tillgänglig i Sydamerika, och Europa får vänta ända till början av 2024.

Att dessa två aktörer slår sig samman och blir HBO Discovery lovar gott, då de kompletterar varandra väl. HBO har, som listan ovan visar, främst riktat in sig på att producera serier av högsta kvalitet inom en lång rad genres. Discovery Plus, å andra sidan, är kanske mest känt för att vara experter på realityserier. Därtill har de flertalet sporträttigheter i sin portfölj, såsom Allsvenskan och Superettan. HBO Discovery kan därmed bli en komplett streamingtjänst, och tilltala såväl de som älskar att titta på film och serier som de som hellre vill streama sport.

HBO Nordic Serier Lista

Vill du hellre se någon gammal, hyllad HBO serie? Med vår HBO Nordic Serier lista behöver du inte längre leta efter en ny serie att kolla på. Vi har samlat en lista med serier som du garanterat kommer att fasta för direkt. Vi har samlat allt från drama till kriminologi och fantasi. Allt för att du ska hitta något som kommer att passa dig. 

Euphoria

Betyg: 5 av 5

Handling: Euphoria följer 17 åriga Rue Bennet som precis har blivit utskriven från rehab. Hon försöker att pussla ihop sitt liv igen, men lyckas inte särskilt bra. När Rue träffar den transsexuella tjejen Jules så förändras hela hennes liv. 

Vikings

Betyg: 4 av 5

Handling: Vikings handlar om Ragnar Lothbrok som är en bonde men drömmer om att utforska världen. Den följer Ragnar, hans familj och viktiga bröder i en brutal tid där han gör alltid i sin makt för att nå toppen av viktiga staden. 

Game of Thrones

Betyg: 5 av 5

Handling: Game of Thrones är baserad på böckerna av George R.R. Martin med samma namn. Det handlar om kampen för att få tronen i riket Westeros, och att ingen är säker mot den hänsynslösa kampen. Game of Thrones har tre berättelse linjer som följer olika familjer och karaktärer genom kampen för tronen. Serien är fylld av blod, drakar, sex och våld där ingen är säker. 

Chernobyl

Betyg: 4 av 5

Handling: Chernobyl är en dramadokumentär som följer explosionen på kärnkraftverket i Tjernobyl i Sovjetunionen. Det leder till en av de värsta katastroferna i världshistorien och i dokumentären får vi följa de människor som arbetade för att stoppa spridningen, och många som dog i deras försök. Det avslöjas även hur Sovjetunionens försök att dölja olyckan och varför det hände. 

Billions

Betyg: 4 av 5

Handling: Billions är en dramaserie som följer finansvärlden i New York där extrem förmögenhet och korruption är en vardag. Serien följer riksåklagaren Charles Rhoades och miljonären Bobby Axelrod som slåss om herraväldet.

The Outsider

Betyg: 4 av 5

Handling: The Outsider är baserad av en roman från Stephen King och är en kriminalserier. Det följer polisen Ralph Anderson som försöker att lösa ett fruktansvärt mord på en 1 årig pojke – Franke Peterson. Brottet har begått under väldigt mystiska omständigheter. För att kunna lösa brottet vänder sig Ralph till privatdetektiven Holly Gibney för att få hjälp att lösa detta oförklarliga brott. 

The White Lotus

Betyg: 5 av 5

Handling: Serien kretsar kring lyxhotellet vid namn The White Lotus. I den första säsongen är vi på hotellanläggningen på Hawaii, där vi följer med en familj, ett par, en ensam kvinna och en nervig hotellchef. I den andra säsongen är vi i Italien dit två par åker på semester tillsammans. Gemensamt för de båda säsongerna är att en mordgåta ligger och lurar runt hörnet.

Vi uppdaterar självklart vår lista ständigt för att du ska få de bästa tipsen på HBO serier att kolla på. 

Avslutning

Som du ser har HBO många högkvalitativa serier att erbjuda, och efter sammanslagningen med Discovery Plus lär det bli ännu fler. Men om du fortsatt är ett större fan av Netflix kan du även kolla in vår lista över Netflix Serier.

(Visited 7 749 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close