Disney Plus Sverige

Disney

Walt Disney Company, tidigare kallat Walt Disney Productions och ofta förkortat till bara Disney, grundades 1923 av bröderna Walt och Roy i Kalifornien, USA. Idag har Disney runt 130 000 anställda över hela världen, och människor av alla åldrar och från alla länder älskar Disneys både klassiska och nyutkomna filmer och serier. Disney Plus är Walt Disney Companys streamingtjänst, där man kan se i princip alla av den stora nöjes koncernens filmer och serier som någonsin har producerats. Disney Plus lanserades i USA samt några andra länder i slutet på 2019, varpå lanseringarna har avlöst varandra i flera nya länder. Sedan slutet på 2019 har antalet användare av Disney Plus stigit till hela 50 miljoner i april, 2020. Disneys Plus stora fördel, jämfört med många andra streamingtjänster på marknaden idag, är deras enorma katalog och utbud. Dessutom så behöver Disney inte oroa sig särskilt mycket för att ständigt behöva producera sprillans nytt material utan kan med stor sannolikhet luta sig mot de mängder av Disney-klassiker som många användare älskar. För många är mängden klassiker skäl nog att skaffa sig en prenumeration av Disney Plus, som dessutom har en väldigt låg månadskostnad jämfört med många av konkurrenterna.

Disney Plus Sverige

Än så länge väntar de svenska Disney-fansen tålmodigt på lanseringen av Disney Plus i Sverige. Lanseringen har flera gånger skjutits upp, men är nu satt till sommaren 2020. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta längre än så! Lanseringsdatumet för Disney Plus världen över skiljer sig mellan olika länder på grund av äganderätten till flera av Disneys titlar. För att kunna lägga upp en del av materialet på Disney Plus så har man nämligen varit tvungen att köpa tillbaka rättigheterna från sina dotterbolag. En annan fördel med Disney Plus, utöver det enorma och breda utbudet, är priset. Det svenska priset är inte helt bekräftat men det lutar mot en månadsavgift på 65 kronor. I nuläget kostar ett abonnemang 6,99 USD per månad i USA. Utbudet hos Disney Plus Sverige kommer att innehålla hela Star Wars filmkatalog, efter att Disney köpte upp dess rättigheter redan 2012. Det innebär också att nytt material från Star Wars kan komma att dyka upp på Disney Plus i framtiden. Därtill kommer alla Marvel filmer och TV-serier att finnas tillgängliga för Disney Plus användare. Disney äger också Fox, vilket betyder att trettio års innehåll av The Simpsons kommer ligga uppe på Disney Plus! Förutom dessa höjdare så kommer såklart mycket annat att finnas på Disney Plus Sverige, inklusive alla nya och gamla klassiker och publikfavoriter.

Vill du hålla dig uppdaterad om när Disney Plus kommer till Sverige så kan du  fylla i dina uppgifter på deras hemsida. 

Disney Filmer

Några av de allra kändaste filmerna, med flest antal fans, som kommer vara en del av Disney Plus utbud är såklart Star Wars filmerna. Men Disney ligger bakom så många fler filmer och det är nästan lätt att glömma bort vilka filmer som Disney har producerat, just därför att de är så många! Några av de absoluta favorit klassikerna enligt många av Disneys fans är Lejonkungen, Snövit och de sju dvärgarna, Skönheten och odjuret, Bambi, Aladdin, Den lilla sjöjungfrun, Lady och Lufsen, Robin Hood, Askungen och Djungelboken. Men även många av Disneys senare filmer har varit oerhört omtyckta av fansen. En film som tog publiken med storm och som fick flera Oscarsnomineringar var Frost (Frozen) som kom ut 2013. Utöver Star Wars och Disneys egenproducerade material så äger Disney också rättigheterna till alla Marvel filmer och till alla filmer från Pixar. Detta material kommer därför också att finnas på Disney Plus. Om man är nyfiken på vilka filmer som kommer finnas tillgängliga via Disney Plus så kan man ta sig en titt på den tre timmar låna trailern som Disney har skapat. Den heter ”Basically Everything Coming to Disney+ in the US”, och innehåller dock inte alla filmer men man får sig definitivt en försmak av det stora utbudet.

Vi har listat alla de absoluta Disney Plus Filmer i Filmtoppen så du kan hålla dig uppdaterad om nya och gamla klassiker tills att Disney Plus släpps i Sverige!

Disney Serier

Inom kategorin serier så ligger Disney även här bakom en hel del klassiker. Exempel på omtyckta serier från Disney genom åren är till exempel Bumbibjörnarna, Herkules, Lilo & Stitch samt tv-versioner av Lilla sjöjungfrun och 101 Dalmatinerna. Andra serier på Disney Plus är Mupparna, Big Hero 6, Gravity Falls, Boy meets World, Spindelmannen, Hannah Montana, Piff & Puff och Star Wars. En av de absoluta höjdpunkterna i serie-väg på Disney Plus är den nya serien The Mandalorian, en hög-budget serie skapad av Jon Favreau i sann Star Wars anda. Serien är relativt kort med åtta stycken avsnitt under 40 minuter per avsnitt. Andra serier som de svenska fansen kommer vara glada att hitta på Disney Plus är flera olika serier från Marvels och samtliga säsonger från The Simpsons, tillsammans med mycket annat!

(Visited 612 times, 11 visits today)

Comments are closed.

Close