SF Anytime

SF Anytime

SF Anytime är en relativt ny så kallad Video on Demand- tjänst (VOD) som sen start tagit marknaden med storm på grund av det generösa utbudet av hyr- och köpfilmer online. Via SF Anytime kan alla som vill gå in direkt via datorn, telefonen eller surfplattan och hyra eller köpa en valfri film eller serie, såväl gamla som nya. Kort och gott är det som att besöka SF bio, bara med skillnaden att du betalar för att se filmen hemma. Och precis som namnet lyder så är det tillgängligt när man vill, var man vill och hur man vill. 

Sen en tid tillbaka har SF Anytime ett nytt, otroligt tacksamt erbjudande för alla filmälskare – nu erbjuder de dig att hyra filmer som ännu inte kommit ut på bio, och även väldigt många filmer som nyligen visats på bio. Det finns ingen tvekan om att man som filmälskare kommer fastna för SF Anytime och det generösa utbudet de erbjuder!

Vad är SF Anytime?

Som vi precis var inne på så är SF Anytime en streamingtjänst som alltid finns tillgänglig då du vill hyra eller köpa en film eller serie. Istället för att du ska vara medlem hos en streamingtjänst och betala en månadsavgift kan du alltså betala för att hyra eller köpa exakt de filmer du vill. 

Utbudet är otroligt generöst och det finns tusentals artiklar att välja mellan. Du kan hitta såväl de senaste filmerna, nya serier, gamla artiklar, och även en hel del Bio filmer. Det finns alltså allt från hyllade svenska klassiker och underhållande komedier till välkända Hollywoodfilmer och skräck.

Med andra ord är det en väldigt smidig tjänst att använda, inte minst då man föredrar att betala för en film eller serie åt gången. På så sätt har du den också tillgänglig när som. De filmer du hyr har du tillgång till i 48 timmar, medan filmer du köper finns tillgängliga att ladda ner när som. Priset på olika material varierar beroende på vilken film eller serie det gäller. 

Hur fungerar SF Anytime?

Att SF Anytime är en smart och väldigt användbar tjänst finns det ingen som helst tvekan om. Den är tillgänglig för alla, utbudet är riktigt bra, och oavsett var du är och vad du gör kan du se vilken film du än önskar. Själva tjänsten i sig är inte heller särskilt svår att använda, och den kräver framförallt inte att du går till bion eller hyr en film i butiken. 

Vi kan också garantera dig att utbudet hos SF Anytime är väldigt mycket bättre, mer tillgängligt och otroligt mycker mer varierande än vad det är på bio salongen eller i videobutiken (om sådana finns längre?). Det du behöver göra för att hyra eller köpa en film hos SF Anytime är först och främst att bli medlem på sidan. 

Sen kan du logga in och börja utforska utbudet. Därifrån kan du välja om du bara vill utforska utbudet eller om du vill söka på en genre du önskar se, om du vill se en film eller serie, samt om du vill hyra eller köpa den. 

 

Hyra film hos SF Anytime

Väljer du att hyra en film eller serie på SF Anytime kan villkor se lite olika ut beroende på vad du hyr. Filmer som du hyr har du tillgång till att kolla på hur många gånger du vill under nästkommande 48 timmar, det vill säga efter att du betalat. Hyr du istället en hel tv-serie har du tillgång till att kolla på den i 30 dagar, medan ett avsnitt är tillgängligt i 48 timmar.

Det här kan vara en praktisk funktion då man kolla på en ny film som kommit ut men som inte finns tillgänglig på några andra streamingtjänster. SF Anytime kan nämligen släppa filmer som nyss gått på bio och som därmed kan vara av intresse för många att se. 

 

Köpa film hos SF Anytime

Något som många väljer att göra när de vill se en film hos SF Anytime är att köpa den, det vill säga att man köper sig rättigheten att ladda ner den eller kolla på den hur ofta man vill. Filmen läggs då under ”mina filmer” och finns tillgänglig hur länge du vill för dig att kolla på när som helst, var som helst och hur som helst. 

Det går såklart även att köpa en hel serie eller ett avsnitt av en serie på samma sätt som med film. Vet du exempelvis att det finns en viss serie eller film som du gärna ser fler gånger är köpfunktionen väldigt bra. När du valt vad du vill hyra eller köpa är det dags att betala, något du gör med kort, Swish eller presentkort. Sen är det helt enkelt bara att börja kolla!

Köptoppen på SF Anytime
Baserat på senaste film titlarna som finns att tillgå på SF Anytime ger vi vårt eget betyg på de bästa köp filmerna på SF Anytime just nu.
Den absolut bästa hyr filmen kommer alltså i rangordning högst och är ett måste att hyra. 

1 – Joker 
Synopsis 

I Gotham City möter vi av en mentalt rubbad man vid namnet Arthur Fleck  som bemöts av grymhet och förakt av samhället. Om dagarna arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom med stand-up. Hans skratt är opassande och okontrollerat. En fartfylld och spännande Thriller som leder till mer hån än skratt. 

Läs vår recession om filmen Joker

Filmbetyg: 4/5
Köpvärd: Ja

 Joker (2019) on IMDb

2 – Lejonkungen 2020

Synopsis 
En Disney Klasskier i ny kostym tar oss till Afrikas savanner där den framtida kung föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa som stoltserar sitt kungliga arv. Men alla i kungariket är inte lika beundrande av att den nya lejonunge fötts. Tidigare arvingen till tronen, Scar – Mufasas bror smider egna planer.

—- En stor besvikelse är att den svenska versionen endast går att på SF Anytime och engelska versionen skiljer sig åt markant åt på de röster som är med i filmen. Beyoncé medverkar som Nala samt den amerikanska rapparen Donald Glover även känds som Childish Gambino.  —-

Filmbetyg: 4/5

Köpvärd: Ja 

3 – Quick 

Synopsis 
Den sanna historien om Sveriges största rättsskandaler, Thomas Quick,  seriemördaren och kannibalen, som påstod sig ha mördat över 30 personer. En spännande thriller om en man som offrade allt i sökande efter sanningen. 

Filmbetyg: 3.5/5 
Köpvärd: Nja

Vad kostar SF Anytime?

Beroende på vilken film eller serie du hyr eller köper kommer priset att variera. Att köpa en film är ofta lite dyrare än att hyra en, men å andra sidan så har du ju då möjligheten att ladda ner den hur ofta du vill. Sen kan priserna också variera beroende på vilken film eller serie det gäller, hur ny den är, samt popularitet och efterfrågan på genren. 

Priserna kan också variera beroende på om några filmer har ett nedsänkt pris eller om det är vanliga priser som gäller. Det allra lägsta priset du kan komma undan med hos SF Anytime är 9kr, vilket då kan gälla för ett enstaka avsnitt av en tv-serie. Ibland kan vissa lite äldre filmer med nedsänkt pris ligga på 19kr, men i de flesta fall kostar de mellan 29-39kr.

Kollar du istället på att hyra en film så brukar priset ligga på 39-49kr. Är de lite nyare eller i det så kallade blickfånget kan priset stiga uppemot 79kr. Somliga nya filmer kan kosta så mycket som 99kr till omkring 200kr. 

Med andra ord är det otroligt varierande beroende på vad du vill se, men det gör också att det finns något som passar alla. Är du verkligen sugen på att se en helt nysläppt film får du vara beredd på att betala lite mer. Enligt oss kan det dock vara värt det eftersom du kan se den direkt från soffan, och när du vill!

Om du däremot är en sådan som gillar att checka av ett flertal olika filmer eller serier på en och samma dag kan SF Anytime och deras köp- eller hyrfunktion bli en rätt saftig kostnad. Då kan en annan streamingtjänst vara ett lite mer prisvärt alternativ, förutom de gångerna du då verkligen vill se en nysläppt film som ännu inte kommit ut där. 

 

Var kan man kolla på SF Anytime?

Det bästa med en VOD-tjänst som SF Anytime är att den finns tillgänglig att använda via ett flertal olika kanaler. Utöver att du kan gå direkt in på deras hemsida och hyra eller köpa en film där kan du även ladda ner deras SF Anytime app för smartphone och surfplatta. 

Sen går SF Anytime även att använda via en del andra operatörer. Det innebär alltså att du inte bara via deras hemsida eller app får tillgång till diverse artiklar, utan det är ofta även möjligt att hyra eller köpa filmer direkt på din TV. 

SF Anytime finns faktiskt tillgängligt hos bland annat Telia, Canal Digital, Boxer och ComHem. Via deras kanaler kan du alltså också gå in för att ta del av det generösa utbud som erbjuds av hyr- och köpfilmer från biosalongen. 

 

Funktionalitet – Chromecast eller Apple TV?

En annan väldigt uppskattad funktion med SF Anytime är att det kan streamas både med hjälp av Chromecast och Apple TV. Har du Apple TV är det inte svårare än att du kollar på SF Anytime via Apple TV genom att klicka dig direkt in på applikationen i TV:n. 

För Chromecast kan processen vara något lite krångligare, men det är absolut inte svårt. För att koppla upp dig till Chromecast och din TV gör du såhär:

 1. Anslut Chromecast och valfri enhet (telefon, surfplatta eller dator) till samma nätverk 
 2. Gå in i appen på din enhet och tryck på chromecast-symbolen 
 3. Markera chromecast som en tillgänglig enhet i din lista som visas
 4. Starta uppspelning och njut av din hyrda eller köpta film!

 

Utbudet hos SF Anytime

Med tanke på att SF Anytime och deras tolkning av att visa Biofilmer hemma har blivit otroligt populärt har det även lett till att utbudet breddats rejält. I dagsläget finns det flera tusentals artiklar att ta del av, och oavsett om du vill hyra eller köpa en film kan vi lova dig att alla kan hitta något som passar.

Precis som vi tidigare varit inne på så är utbudet hos SF Anytime inte bara otroligt generöst och brett på alla sätt och vis. Det är även väldigt varierande. Är du inte sugen på att se en sprillans ny bioaktuell film eller de som cirkulerar i topplistan finns det även mängder av gamla klassiker och omtyckta serier. 

Det bästa med deras sida är att utbudet är välsorterat redan från start till slut. Trots att artiklarna är över flera tusen känns det inte alls svårt eller jobbigt att söka sig fram. Innehållet är smart indelat i kategorier av olika klass. Nytt, kommande, Serier, Barn och prissänkt är några av de större sådana som underlättar navigeringen. 

 

SF Anytime – helhetsupplevelse och betyg 

Trots att SF Anytime är en tjänst som för tillfället endast är tillgänglig i ett antal nordiska länder så är både sidan i sig, utbudet, funktionalitet, tillgänglighet och kvalité riktigt bra. 

Sidan kan vid första anblick kanske upplevas som något rörig och plottrig med den saliga blandningen av alla titlar och covers. Men, när man väl börjar utforska och söka sig fram efter olika artiklar att se på inser man att det faktiskt är välstrukturerat och rätt tydligt. Kategorierna är många, de är lätta, och allt finns att hitta. 

Vad gäller funktionalitet, uppkoppling och kvalité tycker vi även där att sidan har det mesta du kan begära. Utöver att streama direkt från SF Anytime kan du koppla upp appen till din TV via ett antal kanaler. Det är inte heller särskilt svårt och finns tillgängligt för alla. 

Kvalitén på de allra mesta är bra, inte minst med tanke på att du kan se in princip nysläppta filmer bara någon dag efter att de gått på bio. Det känns helt enkelt som en riktigt proffsig och seriös sida som går att lita på. 

Däremot kan vi tycka att priserna både på köp- och hyrfilmer kan vara lite i högsta laget. Visst, det är förståeligt att de allra nyaste tillskotten är populära och måste ha någon slags återbäring för dess efterfrågan. Men utöver det kan prisbilden bli något lägre efter en period av tillgänglighet. Ett plus är dock att det finns en kategori för prissänkta artiklar!

Kort och gott är SF Anytime en perfekt streamingtjänst för dig som verkligen gillar att hyra eller köpa filmer för tillgång när du vill. Har du inte ett problem att betala per styck och inte har ett intresse av att streama flera artiklar om dagen är prisbilden också helt okej. 

Betyg för SF Anytime: 3,5/5

Fördelar 

 • Otroligt generöst utbud av såväl filmer och serier av alla kategorier
 • Möjlighet att både hyra och köpa artiklar 
 • Direkt tillgänglighet när, var och hur du vill 
 • Tjänsten ger tillgång att streama nysläppta biofilmer 
 • Tjänsten kan kopplas upp till TV:n via olika kanaler
 • Enkel sida med tydlig struktur 

Nackdelar

 • Du måste vara medlem och inloggad på sidan för att se priser och tillgänglighet
 • Något höga priser på både nya och gamla artiklar
 • Kostsamt för de som vill streama hela dagen
(Visited 1 185 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close