SF Anytime

SF Anytime

SF Anytime är en Video on Demand-tjänst (VOD) med både filmer och tv-serier. Sedan starten 2002 har SF Anytime etablerat sig som en av de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden tack vare det generösa utbudet av hyr- och köpfilmer online. Via SF Anytime kan alla som vill gå in direkt via datorn, telefonen eller surfplattan och hyra eller köpa en film eller serie, såväl gamla som nya titlar. 

Det som gör att SF Anytime skiljer sig från konkurrenterna är att du betalar en engångskostnad för att hyra eller köpa, istället för att prenumerera månadsvis. Men tjänsten sticker också ut på så sätt att det finns flera nyutkomna titlar, däribland flera svenska filmer, som man annars behöver gå till en fysisk biosalong hos Filmstaden för att titta på. Med SF Anytime kan du se filmen hemma i soffan framför teven och oftast till en mindre kostnad än en biobiljett. Precis som namnet lyder så är tjänsten tillgänglig när man vill, var man vill och hur man vill.

Vad är SF Anytime?

Som vi precis var inne på så är SF Anytime en streamingtjänst som alltid finns tillgänglig då du vill hyra eller köpa en film eller serie. Istället för att du ska vara prenumerant hos en streamingtjänst och betala en månadsavgift kan du alltså betala för att hyra eller köpa de filmer som du vill. 

Utbudet är generöst och det finns tusentals titlar att välja mellan. Du kan hitta såväl de senaste filmerna som nya serier, gamla filmer, och även en hel del bioaktuella filmer. Det finns allt från hyllade svenska klassiker och underhållande komedier till välkända Hollywoodfilmer och skräck.

SF Anytime är en smidig tjänst att använda, inte minst ifall man föredrar att betala för en enstaka film eller serie åt gången. Filmer som du hyr har du tillgång till i 48 timmar, medan filmer du köper finns tillgängliga att titta på när som helst. Priset på olika titlar varierar beroende på vilken film eller serie det gäller. Nyutgivna filmer är i regel dyrast.

Hur fungerar SF Anytime?

Att SF Anytime är en användbar tjänst för filmälskaren finns det ingen som helst tvekan om. Den är tillgänglig för alla, utbudet är bra, och så länge du har tillgång till internetuppkoppling samt appen eller hemsidan i din webbläsare kan du köpa och hyra när du vill. Tjänsten är enkel att använda med ett tilltalande gränssnitt. 

Utbudet hos SF Anytime är även mycket bättre och mer tillgängligt än vad det är på bion eller i videobutiken (sådana som knappast existerar längre…). Det du behöver göra för att hyra eller köpa en film hos SF Anytime är först och främst att bli medlem på sidan. Allt du behöver ange är en email samt ett lösenord. Det är gratis att bli medlem, men du måste betala för en film eller serie innan du kan börja kolla på något. 

Logga in och börja utforska utbudet. Lägg till filmer och tv-serier i din lista för att snabbt kunna hitta dem igen. SF Anytime har olika kategorier för att du enklare ska hitta vad du är ute efter, till exempel en sida med nya titlar, en som riktar sig till barn samt uppdelning av filmer och serier. Klickar du in på Filmer kan du sedan vidare sortera efter till exempel Kommande filmer, IMDB Topp 100, Action, Drama, Komedi eller filmer som bara finns på SF Anytime. 

Hyra film hos SF Anytime

Väljer du att hyra en film eller serie på SF Anytime kan villkoren se lite olika ut beroende på vad du hyr. Filmer som du hyr har du tillgång till att kolla på hur många gånger du vill under nästkommande 48 timmar, det vill säga efter att du betalat. Hyr du istället en hel tv-serie har du tillgång till att kolla på den i 30 dagar, medan ett avsnitt är tillgängligt i 48 timmar.

Det här kan vara en praktisk funktion då man kolla på en ny film som kommit ut men som inte finns tillgänglig på några andra streamingtjänster. SF Anytime kan nämligen släppa filmer som nyss gått på bio och som därmed kan vara av intresse för många att se. Fördelen med att hyra en bioaktuell film är att du kan titta på den hemifrån, om du föredrar hemmakväll framför bion, och dessutom till ett billigare pris än en biobiljett. 

Köpa film hos SF Anytime

Något som många väljer att göra när de vill se en bra film hos SF Anytime är att köpa den, det vill säga att man köper sig rättigheten att ladda ner den eller kolla på den hur ofta man vill. Filmen läggs då till under ”Mina filmer” och finns tillgänglig hur länge du vill för dig att kolla på när du vill. 

Det går även att köpa en hel serie eller ett avsnitt av en serie på samma sätt som med film. Vet du exempelvis att det finns en viss serie eller film som du gärna ser fler gånger är köpfunktionen användbar. När du valt vad du vill hyra eller köpa är det dags att betala, något du gör med kort, Swish eller presentkort. Sen är det helt enkelt bara att börja kolla.

Bästa filmer på SF Anytime 2023
Baserat på filmtitlarna som finns att tillgå på SF Anytime ger vi vårt eget betyg på de bästa filmerna på SF Anytime 2023. I listan nedanför hittar du några av de mest köpta eller hyrda filmerna på SF Anytime 2023.

1 – Black Panther Wakanda Forever 

Nya Black Panther filmen gör en inte besviken. I två och en halv timme av action följer vi Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye och deras specialstyrka med krigare. De gör allt för att skydda sitt land mot hotet som uppkommit efter Kung T’Challas bortgång. Wakanda får hjälp av War Dog Nakia och Everett Ross och publiken får även träffa Namor, som är kung av en gömd undervattensnation. 

2 – Triangle of Sadness

Ruben Östlund gör det igen – skapar en film som gör världssuccé  såväl på bioduken som hemma i vardagsrummen. I Triangle of Sadness följer vi ett ungt modellpar, Carl och Yaya. Det som börjar med lyxliv på en yacht vänds snabbt upp och ner till en kamp om överlevnad.  

3 – Där kräftorna sjunger

En efterlängtad dramafilm baserad på boken som blivit en internationell bästsäljare. Huvudpersonen Kya blir ökänd som ”träskflickan” efter att ha vuxit upp isolerad i North Carolina. Men hon dras obarmhärtigt in i vuxenlivet och samhället när en man hittas död och hon pekas ut som misstänkt. 

4 – Bränn alla mina brev

Alex Schulmans hyllade bok tog sig till bioduken under 2022 och har blivit en av de mest sedda filmerna på SF Anytime. Den sanna berättelsen är fylld av passion, svartsjuka och kärlek. Svenskt drama när det är som bäst, med bland andra Asta Kamma August i rollerna.

5. Top Gun Maverick

Action med Tom Cruise – klassisk, fartfylld underhållning som lyckats klistra sig fast i topplistorna under lång tid. Ett måste att se för alla som gillar Top Gun.

Vad kostar SF Anytime?

Beroende på vilken film eller serie du hyr eller köper kommer priset att variera. Att köpa en film är ofta dyrare än att hyra en, men å andra sidan så har du ju då möjligheten att se den hur ofta du vill. Sen kan priserna också variera beroende på vilken film eller serie det gäller, hur ny den är, samt popularitet och efterfrågan på genren. 

Priserna kan också variera beroende på om några filmer har ett nedsänkt pris eller om det är vanliga priser som gäller. Ibland kan vissa äldre filmer med nedsänkt pris ligga på 19 kr, men i de flesta fall kostar de mellan 29-59 kr.

Är filmerna nyare kan priset vara högre och i vissa fall går det endast att köpa, inte hyra.  

Med andra ord är kostnaden varierande beroende på vad du vill se, men det gör också att det finns något som passar alla. Är du verkligen sugen på att se en helt nysläppt film får du vara beredd på att betala lite mer. Enligt oss kan det dock vara värt det eftersom du kan se den direkt från soffan, och när du vill. Håll också utkik efter rabattkoder.

Om du däremot är en sådan som gillar att checka av ett flertal olika filmer eller serier på en och samma dag kan SF Anytime och deras köp- eller hyrfunktion bli en rätt saftig kostnad. Då kan en annan streamingtjänst vara ett lite mer prisvärt alternativ.

Var kan man kolla på SF Anytime?

Det bästa med en VOD-tjänst som SF Anytime är att den finns tillgänglig att använda via ett flertal olika kanaler. Utöver att du kan gå direkt in på deras hemsida och hyra eller köpa en film där kan du även ladda ner deras SF Anytime app för smartphone och surfplatta. 

SF Anytime går även att använda via en del andra operatörer. Det innebär att det är möjligt att hyra eller köpa filmer direkt på bland annat din smart-TV. 

Funktionalitet – Chromecast eller Apple TV?

En annan uppskattad funktion med SF Anytime är att det kan streamas både med hjälp av Chromecast och Apple TV. Har du Apple TV är det inte svårare än att du kollar på SF Anytime via Apple TV genom att klicka dig direkt in på applikationen i TV:n. 

För Chromecast kan processen vara något lite krångligare, men det är absolut inte svårt. För att koppla upp dig till Chromecast och din TV gör du såhär:

 1. Anslut Chromecast och valfri enhet (telefon, surfplatta eller dator) till samma nätverk 
 2. Gå in i appen på din enhet och tryck på chromecast-symbolen 
 3. Markera chromecast som en tillgänglig enhet i din lista som visas
 4. Starta uppspelning och njut av din hyrda eller köpta film!

Utbudet hos SF Anytime

Med tanke på att SF Anytime och deras tolkning av att visa biofilmer hemma har blivit otroligt populärt har det även lett till att utbudet breddats rejält. I dagsläget finns det tusentals artiklar att ta del av, och oavsett om du vill hyra eller köpa en film kan vi lova dig att alla kan hitta något som passar.

Precis som vi tidigare varit inne på så är utbudet hos SF Anytime inte bara generöst och brett på alla sätt och vis. Det är även väldigt varierande. Är du inte sugen på att se en sprillans ny bioaktuell film eller de som cirkulerar i topplistan finns det även mängder av gamla klassiker och omtyckta serier. 

Det bästa med deras sida är att utbudet är välsorterat från start till slut. Trots att titlarna är flera tusen känns det inte alls svårt eller jobbigt att söka sig fram. Innehållet är smart indelat i kategorier av olika klass. Nytt, kommande, Serier, Barn och prissänkt är några av de större sådana som underlättar navigeringen. 

SF Anytime – helhetsupplevelse och betyg 

Trots att SF Anytime är en tjänst som endast är tillgänglig i ett antal nordiska länder så är både sidan i sig, utbudet, funktionalitet, tillgänglighet och kvalité riktigt bra. 

Sidan kan vid första anblick kanske upplevas som något rörig och plottrig med den stora blandningen av alla titlar och covers. Men, när man väl börjar utforska och söka sig fram efter olika artiklar att se på inser man att det faktiskt är välstrukturerat och rätt tydligt. Kategorierna är många, de är lätta, och allt finns att hitta. Du kan enkelt lägga till filmer och serier i din personliga lista. 

Det är en fördel att man, utöver att streama direkt från SF Anytime, kan koppla upp appen till TV via ett antal kanaler. Det är inte heller särskilt svårt och finns tillgängligt för alla. 

Kvalitén på utbudet är bra, inte minst med tanke på att du kan se nysläppta filmer bara någon dag efter att de gått på bio. Det känns som en seriös sida som går att lita på, med säkra betalningsmetoder. 

Däremot kan vi tycka att priserna både på köp- och hyrfilmer kan vara lite i högsta laget. Visst, det är förståeligt att de allra nyaste tillskotten är populära och måste ha återbäring för dess efterfrågan. Men utöver det kan prisbilden bli något lägre efter en period av tillgänglighet. Ett plus är att det finns en kategori för prissänkta artiklar!

Kort och gott är SF Anytime en bra streamingtjänst för dig som gillar att hyra eller köpa filmer för tillgång när du vill. Har du inte ett problem att betala per styck och inte har ett intresse av att streama flera artiklar om dagen är prisbilden också helt okej. 

Betyg för SF Anytime: 4/5

Fördelar 

 • Generöst utbud av filmer och serier, varav många svenska.
 • Möjlighet att både hyra och köpa.
 • Direkt tillgänglighet när, var och hur du vill. 
 • Tillgång att streama nysläppta biofilmer.
 • Tjänsten kan kopplas upp till TV:n via olika kanaler.
 • Enkel sida med tydlig struktur.

Nackdelar

 • Du måste vara medlem och inloggad för att se detaljer om priser.
 • Relativt höga priser per film.
 • Kostsamt för de som vill streama flera filmer. 

Artikeln uppdaterad 2023-02-03

(Visited 1 340 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close