Disney Plus

Disney Plus Sverige

Här kommer du kunna läsa och hålla dig uppdaterad om allt som berör Disney Plus i Sverige och dess utbud av dom filmer som tjänsten har att erbjuda.

Vi summerar en topplista på Disney Plus för dig så du enkelt kan njuta av tjänsten. Som vi Disney älskare har väntat är Disney Plus snart i Sverige och vi ser framemot att gå djupare in i deras bibliotek av gammalt och nytt som Disney har att erbjuda. För spännande nyheter om Disney så rekommenderar vi dig hålla dig informerad via deras hemsida!

Disney Filmer

Upptäck de allra senaste Disney Filmer – och även klassiker som du bara inte kan missa.

Innan Disney kommer ut med deras streamingtjänst i Sverige har vi gjort en topplista på Disney filmer som du måste hålla utkik efter! Nostalgi älskar vi alla.

Denna lista har sporadiskt fyllts på och avser både nya och gamla filmer från Disney som genom åren har förgyllt vår uppväxt på VHS, DVD eller kanske TV?

Disney Filmer Topplista

Mulan (1998)
Betyg: 3,8/5

Mulan är en animerad film från 1998 som utspelar sig i Kina. Handlingen kretsar kring den kinesiska legendaren Hua Mulan, som i ett försök att rädda sin pappa från att dö i smyg utger sig för att vara honom. I sin kamp visar sig Mulan bli en av Kinas största hjältinnor. I rollistan (röst) hittar vi bland annat Eddie Murphy, Lea Salonga och Ming-Na Wen. 1994 kom uppföljaren Mulan 2, och i år släpps en icke-animerad version av klassikern Mulan.

Soul/Själen (2020)
Betyg: 3,9/5

Med Jamie Foxx och Tina Fey i huvudrollerna (röst) är Soul/Själen en sprillans ny dator-animerad dramakomedi från Disney och Pixar. Filmen handlar om Joe Gardner, en mellanstadielärare som drömmer om att bli jazzmusiker. Just när han får chansen så är han med om en olycka, och hans själv blir separerad från hans kropp och transporteras till The Great Before. Där måste Joe jobba med sin själ för att kunna återvända till Jorden innan det är för sent.

Onward/Framåt 2020
Betyg: 3,7/5

Framåt är en ny dator-animerad fanasty film från Disney och Pixar. Rösterna leds bland annat av Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus och Octavia Spencer. Den handlar om två älvor, tonårsbröderna Ian och Barley och utspelar sig i en liten förort i en fantasivärld. Tillsammans drar de två bröderna iväg på en resa för att upptäcka magi och se om de kan få tillbaka sin pappa, om än bara för en enda dag.

Frost/Frozen (2013)
Betyg: 4/5

Frost tog världen med storm när den först kom ut för sju år sedan. Den musikaliska, dator-animerade filmen bygger på berättelsen om Elsa, en tjej som blir drottning och har förmågan att frysa saker till is. Av misstag råkar hon förvandla sin hemstad till ett is- och vinterlandskap på obestämd framtid. Elsas syster Anna försöker tillsammans med en bergsman, en snögubbe och en ren att bryta förtrollningen och hjälpa Elsa.

Frost finns att streama på Viaplay.

Aladdin (1992)
Betyg: 4/5

Aladdin är en av många klassiska Disney filmer som bygger på en tecknad saga  från berättelserna Tusen och en natt. Filmen följer den godhjärtade gatupojken Aladdin, som blir kär i Sultanens dotter Jasmine. Handlingen kretsar kring en magisk lampa som kan få vilken önskan som helst att gå i upplevelse. Den maktgalne Jafar är på jakt efter lampan, men det visar sig att bara vara Aladdin som har förmågan att gå in i grottan där lampan finns. Brad Kane gör rösten för Aladdin och Robin Williams gör rösten för anden i lampan. Filmen från 1992 vann två stycken Oscars för bästa musik. 2019 släpptes en nyversion av Aladdin.

Lejonkungen/The Lion King (1994)
Betyg: 4,5/5

Lejonkungen är en av Disneys mest omtyckta filmer, och är en animerad långfilm om lejon och andra vilda djur på savannen. Filmens handling kretsar kring lejonungen Simba, som blir kung över lejonriket på savannen när hans pappa Mufasa omkommer. Simbas morbror Scar är svartsjuk och vill ta makten från Simba och lurar därför Simba att det var hans fel att hans pappa dog. Simba lämnar lejonriket, men återvänder en lång tid senare för att ta ta tillbaka makten och rädda sin mamma, sin barndomskärlek Nala och de andra lejonen.

Askungen/Cinderella (1950)
Betyg: 4/5

I den här filmen får vi följa Askungen som bor med och arbetar som piga för sin elaka styvmor och hennes två hemska döttrar. När kungen bjuder inmtill bal för att hans son, prinsen, ska få träffa alla ogifta tjejer i landet så gör styvmodern allt i sin makt för att hindra Askungen från att gå på balen. Men Askungen för oväntad hjälp från fåglar och möss för att sy sin klänning, och en god fe lägger en förtrollning för att se till så att askungen kan ta sig till slottet. Askungen dansar med prinsen hela kvällen och han faller pladask för henne. När Askungen rusar ut för att hinna hem innan förtrollning bryts så tappar hon sin ena glassko. Ska skon hjälpa prinsen att hitta sin prinsessa?

Vill du läsa mer om Disney Plus Sverige och info kring dess utbud, priser och annat så har vi sammanställt det åt dig!

(Visited 1 937 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close