Lyrro ut och invandrarna

Written by 12:54 f m Hem Filmer, Hem Storbild, Komedi, Nyheter, Populärt

Lyrro – ut och invandrarna

Lyrro – Ut Och Invandrarna

 Lyrro – Ut och Invandrarna är en film som släpptes år 2018. Det är en komedifilm med en bakgrund som har sin början redan på 90-talet. År 1989 sändes TV-serien “Lorry” för första gången i Sverige. Serien slog snabbt igenom och blev mycket populär över hela landet. Den kändes bäst igen med sin rappa och politiskt inkorrekta humor. Det hela resulterade i fyra säsonger av Lorry – totalt 26 avsnitt. Skådespelarna kallar sig för “Lorry-gänget” och bestod av bland annat komikern Johan Ulveson och skådespelarna Peter Dalle och Claes Månsson.

Samtliga medverkar också i Lyrro som är den andra uppföljaren till TV-serien. Före Lyrro – Ut och Invandrarna” släpptes gjorde man filmen “Yrrol – En Kolossalt Genomtänkt Film” år 1994. Det var året innan det sista avsnittet av serien släpptes. Mer än 20 år senare kom alltså uppföljaren till filmen –  Lyrro. Filmerna består av olika sketcher skapade av Peter Dalle. För att få en inblick i vad filmen handlar om så finns det en trailer för Lyrro. Filmen Lyrro finns att streama på många streaming-plattformar.

”Lyrro – Ut och Invandrarna” Handling

Handlingen i filmen är allt annat än det man brukar se. Huvudrollerna Josef och Maria ger sig ut på en resa norrut till det så kallade förlovade “landet” Södertälje. Samtidigt följer tittaren med ett svenskt par i deras suktan efter det perfekta semesterstället. De söker sig söderut, medan Josef och Maria söker sig norrut. Detta i sig är en ironisk del av filmen. Tiden då detta utspelar sig är inte helt klar, då mycket är baserat på händelser som sker direkt efter Big Bang, samtidigt som det svenska semesterparet existerar.

 Tid och rum har mindre betydelse för handlingen då det är resan som är i fokus. Under resans gång händer mycket för de båda paren och det är egentligen det hela historien handlar om. Trots att filmen på många sätt inte verkar ha en djup mening, så finns den där ändå. De aningen idiotiska karaktärerna och deras olika äventyr visar på människans längtan att komma iväg – att vara på väg någonstans och den eviga drömmen om något bättre. Denna eviga tanke om att gräset är grönare på andra sidan illustreras så väl genom att följa två par med helt olika resor och mål.

Våra tankar om – Lyrro – Ut och Invandrarna

Vad det gäller Lyrro som film kan inget annat sägas än att den är underhållande. Med en väletablerad bakgrund hos det svenska folket finns visserligen höga förväntningar, men också en gratis skjuts i igenkännelse och nostalgi. Det känns givet att filmen skulle gå hem hos det svenska folket. De kanske viktigaste karaktärerna är fortfarande med, tiotals år senare, vilket återigen ger filmen ett lyft.I denna uppföljare har dock några av rollerna bytts ut mot yngre komiker och skådespelare. Exempelvis så är den berömde svenska komikern Björn Gustafsson med i Lyrro.

Trots välkända nya namn i rollerna kan den som är äkta “Lorry-gänget”-fan bli aningen besviken med en i princip ny uppsättning av gänget. Något som endast den personliga smaken kan avgöra tycke av är den lyteskomik som används genom hela filmen. Det är helt enkelt en grov humor som används när man driver med andra karaktärers utseende och personligheter på ett humoristiskt sätt. Personligen tycker jag inte att den går till överdrift.

Regissör: Peter Dalle

Skriven av:  Peter Dalle

Skådespelare: Suzanne Reuter, Peter Dalle, Johan Ulveson

(Visited 790 times, 1 visits today)
Close