Written by 10:48 e m Hem Senaste Nyheter, Populärt

Streama i ultra HD – bio i din egen dator

Streama hd Filmen

Älskar du att gå på bio fast avskyr allt prasslande, mobilljud och folk som stör? Då kan du vinna mycket på att streama filmer och serier i ultra HD!

Netflix Sverige erbjuder streaming i 4k

Netflix är tveklöst en av de mest populära streamingtjänsterna i världen. Konkurrensen ligger främst mellan HBO. För dig som brukar använda Netflix är det värt att veta att du har möjlighet att se vissa utvalda serier och filmer i ultra HD-kvalitet. Vad är då ultra HD? HD står för High Definition, alltså hög upplösning. Med andra ord ultrahög upplösning. Så om du vill kolla på filmer och serier i toppkvalitet bör du kolla in just de filmer som klarar av den typen av upplösning. Just nu kan du se Stranger Things, Black Mirror, Daredevil och The Crown i toppupplösning. Kom dock ihåg att du också behöver använda dig av rätt sorts webbläsare för att 4k ska fungera. För dig som använder Android eller Windows ska du se till att ladda ner webbläsaren Microsoft Edge. Det är den bästa webbläsaren för att se film i ultra HD. Det är inte alltid lätt att ha koll på vad som gäller. Du kanske till exempel har köpt en sprillans ny 4k-TV och vill njuta av riktigt bra bildkvalitet? Det hjälper inte om du kollar på serier på Netflix som inte har ultra HD. Med andra ord behöver du ta reda på vilka serier och filmer som erbjuds i högst kvalitet just nu.

Mer om ultra HD och 4k

Är begrepp som ultra HD och 4k bekanta men kanske utan att du vet vad det egentligen innebär? Ultra HD och 4k är samma sak och begrepp som används för att beskriva den bildupplösning som en produkt har möjlighet att leverera. Bildupplösning då, vad är det? Detta är hur många pixlar en bild i filmen eller serien består av. Ju fler pixlar, desto högre upplösning, desto mer HD. Så om du har en 4k-TV gäller det att leta rätt på filmer som stödjer den höga upplösningen. Annars finns ingen vits med TV:ns prestanda. 4k är en förkortning för 4000, alltså 4000 pixlar i bredd. Om TV:n stödjer 4k och du har en film med i samma upplösning kommer du upp i en betydligt högre bildkvalitet än om du använder HD. Okej, så långt är vi med, men var finns alla dessa filmer i 4k? Svaret är tyvärr att det i dagsläget inte finns ett jättestort utbud att välja bland. Detta är dock framtiden så du behöver inte vänta länge innan du kan streama toppkvalitet i TV:n.

Vilka streamingtjänster är bäst för mig?

Det finns flertalet olika streamingtjänster idag och samtliga erbjuder olika utbud av filmer och serier i ultra HD. Vilken streamingtjänst som är bäst för dig beror naturligtvis på vilka krav och önskemål du har. Om vi börjar med att lista de största streamingtjänsterna så går vi vidare med mer info nedan:

  • Netflix
  • HBO Nordic
  • Amazon Prime Video
  • C More
  • Viaplay

För att veta mer om dessa streamingtjänster och hur de ställer sig mot varandra behöver du jämföra kostnader och utbud. Vad är månadsavgiften för dessa olika streamingtjänster? Hur stort utbud av film finns och vilka serier släpps var? Och kanske viktigast av allt – vem erbjuder störst utbud av ultra HD? Andra saker du bör kolla upp, om det nu är viktigt för dig, är vilka tjänster som erbjuder nedladdning. Du kanske vill kolla på film när du åker tåg eller helt enkelt saknar uppkoppling? Då är nedladdningsalternativ viktigt. De flesta av dessa streamingtjänster erbjuder en prova-på-period där du antingen för en låg kostnad eller helt gratis får testa tjänsten.

Ultra HD eller inte?

Alla vill kunna se filmer och serier i så bra upplösning som möjligt. Men frågan är hur viktigt det är? Har du varken en TV eller dator som klarar av 4k finns det heller ingen vits att leta rätt på vare sig streamingtjänster eller filmer i ultra HD. Om du däremot har möjlighet att visa dessa högupplösta serier och filmer bör du definitiv se till att ladda hem rätt webbläsare för din dator samt skapa konto hos den streamingtjänst som har störst utbud av filmer och serier i ultra HD.

(Visited 399 times, 1 visits today)
Close