Written by 2:47 e m Hem Senaste Nyheter, Nyheter, Nyheter Netflix

Netflix lanserar egen topplista – detta vill du inte missa!

netflix topplista

Netflix är kanske det bästa som hänt, men har du också börjar irritera dig över hur Netflix rekommenderar filmer och serier? Nu behöver du inte bli uppretad över dåliga förslag eftersom Netflix lanserar en helt ny funktion – topplista!

Bästa Netflix filmerna och serierna efter land

Har du också funderat över vad islänningarna älskar att kolla på? Eller kanske vilken film som är mest populär i Indien? Nu kan du vad som är populärt hos Netflix i en topplista utifrån land. Detta är såklart bra eftersom du då kan kolla in vad svenskarna älskar just nu. Eller hur trenden går bland serietittande i USA. Förutom att få tips utifrån länder kan du även numera ta del av Netflix topplistor utifrån filmer och serier. Vad är bäst just nu? Om du letar efter en actionrulle kan du numer dessutom se en liten symbol i hörnet på omslaget. Denna symbol markerar filmer och serier som ligger på någon topplista. Med andra ord kanske du vill se något riktigt bra och prisbelönt i helgen? Sålla bort allt som inte är markerat och välj utifrån topplistor istället. Kolla även in vår stora lista över Netflix tips om du vill ha ännu mer inspiration inför kommande filmhelg!

Stör du dig på autoplay på Netflix?

En hel del sidor har något som kallas för autoplay, alltså en funktion som gör att en film eller ett klipp drar igång trots att du inte klickat på play. Detta är såklart en marknadsföringsgrej som ska göra oss intresserade av något och fortsätta titta. Men detta kan vara otroligt irriterande. Som tur är lyssnar Netflix på sina användare och har nu lagt till en funktion som gör att du själv kan reglera autoplay, det vill säga stänga av eller på funktionen. Dessutom kan du välja i inställningarna om serien ska fortsätta spela nya avslitt per automatik eller om du själv ska välja att fortsätta. Något som är extra bra för alla oss serie-junkies som inte klarar av att stänga av serien utan bara fortsätter titta avsnitt efter avsnitt.

Kom ihåg att radera historiken

Undrar du också över Netflix rekommendationer av filmer och serier? Kanske får du helt konstiga förslag bara för att du såg en dokumentär en gång. Anledningen är att Netflix rekommendationer baseras utifrån din sökhistorik. Databasen tror att du gillar allt som har att göra med Michael Jackson på grund av att du sett en dokumentär med honom. För att undvika udda rekommendationer bör du se till att rensa ur din sökhistorik med jämna mellanrum så att förslagen anpassas bättre. 

Film och serier från Netflix i bättre kvalitet

Nu kan du ta ditt Netflixkonto till helt nya nivåer. Börja med att rensa ur din sökhistorik. Därefter bör du se till att kolla upp vilken webbläsare som är bäst anpassat för filmer i just din dator. Detta skiljer sig mycket. Numer kan du nämligen kolla vissa filmer i ultra HD, alltså den bästa bildkvaliteten som finns. Du behöver ha rätt webbläsare samt kolla upp vad din dator eller TV stödjer. Sedan kan du kolla in bra film- och serieförslag genom att använda den nya tjänsten topplistor hos Netflix. 

(Visited 138 times, 1 visits today)

Written by 9:38 e m

Netflix Topplista

I vår topplista hittar du de bästa Netflix filmerna i Sverige just nu.

Vi ger betyg samt en kort recension av varje film ifrån filmtoppen – för dig som vill ha ännu mer kött på benen innan du väljer kvällens film! 

 

 

Close