Written by 11:22 f m Hem

Recension: 21 (Film) | Filmen

Filmen 21

Oavsett om du själv har ett intresse för spel eller inte kan vi säga såhär; filmen 21 är nästan ett måste att se! Trots att fokus ligger på just spel, närmare bestämt Blackjack, så finns det så mycket som denna film har att erbjuda. Den är rolig, dramatisk, spännande och fartfylld. Du kommer minst sagt bli imponerad både där och då, och det inte bara på grund av att filmens skådespelare gör en mycket bra insats utan det även på grund av att huvudrollerna har väldigt imponerande kunskaper och taktiker. 

Det som är lite extra spännande med just 21 är att den är baserad på en sann historia. Känner du att du just nu har lite idétorka och gärna vill få tips om filmer som är värda att se kan vi verkligen rekommendera 21. Det speciellt om du själv håller på med betting on Blackjack eller liknande. Fortsätt läsa för att ta del av en mer ingående recension!

Vad handlar ”21” om?

Som vi tidigare varit inne på är 21 en film som bjuder på det mesta. Det då du får följa en mycket smart och ambitiös M.I.T student som tack vare sina kunskaper och sin klyftighet blir inbjuden av läraren att gå med i den blackjackklubb som han startat med 5 andra studenter. Tanken var att de tillsammans skulle lära sig hur man spelar kort på bästa sätt.  

Det som alla dessa spelare har gemensamt, vilket läraren snabbt inser är till deras stora fördel, är att deras smarthet bidrar till att de är väldigt bra på att både spela och räkna kort. Det som skulle vara ett korträknarexperiment går snabbt över till att bli en blackjackklubb med sex smarta korträknarexperter. 

För att de ska kunna ta sin expertis vidare och göra något av den bestämmer sig detta tema för att åka till Vegas, i hopp om att vinna storvinsten. Vad de däremot inte väntar sig är att de så småningom ska komma att bli synade av Las Vegas undre värld, något som såklart leder till en hel del problem, motgångar och svårigheter. Mycket spännande!

Vad kan man vänta sig av filmen?

I och med att 21 är en film baserad på en sann historia tycker åtminstone vi att den är lite extra rolig och spännande att följa. Det intellektuella, något överraskande dramat bjuder på tvära svängar, nervkittlande möten och snabba beslut. Skådespelarna gör verkligen en riktigt bra insats att förmedla de känslor som uppstår allt eftersom resan fortsätter.

Så vad kan man då vänta sig av filmen? Jo, vi skulle säga att du kan vänta dig en riktigt bra film som de flesta kan njuta av och roas åt. Du behöver inte alls vara intresserad av casinospel eller Blackjack för att du ska finna filmen underhållande. Precis som många av filmens recensioner säger, ”det är en lättsam underhållande film som de flesta kan se”. 

Var kan jag streama 21?

I Sverige är det möjligt att streama filmen 21 via SF-anytime. Där kan du hyra filmen till ett visst pris och sen se den när, var och hur du vill. Den har tidigare funnits tillgänglig att streama via Netflix och Viaplay, men det verkar inte längre vara möjligt. Det finns dock som sagt fortfarande ett alternativ att vända sig till då du vill streama 21 lagligt i Sverige; SF Anytime!

(Visited 81 times, 1 visits today)
Close