Written by 6:55 e m Nyheter

Dolittle 2020

Dolittle 2020

Betyg: 2 av 5 
Direktör: Stephen Gaghan
Skriven av: Stephen Gaghan, Dan Gregor, Doug Mand och Chris McKay

Huvudrollen: Robert Downey Jr, Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Octavia Spencer och Rami Malek

Dolittle blev snabbt en film som var älskade världen över, och därför blev det bestämt att återigen besöka historien under 2020. Dolittle är inte en uppföljare till tidigare filmer, utan det är en fristående film med ett helt nytt manus av Stephen Gaghan. I rollerna finns stora stjärnor som Robert Downey Jr, Antonio Banderas och Michael Sheen. Emma Thompsons navigerar också handlingen i filmen. Dolittle är en film som hela familjen kan samlas för att hitta på.  

Handling 

Dolittle är en berömd läkare och veterinär i drottning Victorias England. Han har en unik gåva där han kan prata tillsammans med sina djur. Tillsammans med sin fru Lily öppnar de öppnat en berömd klinik. När han fru Lily dör i en tragisk olycka och efter hennes död stängde han dörrarna. Sju år senare bor han fortfarande tillsammans med sina exotiska djur på Dolittle Manor som är gömd bakom höga murar för att ingens ska komma in. När en liten flicka knackar på hans dörrar för att meddela att den engelska unga drottningen blir allvarligt sjuk måste Dolittle motvilligt göra allt i sin makt för att hitta ett botemedel för drottningen. Han beger sig ut på ett äventyr till havs där han försöker att hitta botemedlet på en mystisk ö.

Våra tankar om Dolittle

Dolittle har en lista av väldigt stora namn som har varit aktiva i Hollywood under många år. Det är Robert Downey Jr som spelar Dolittle, men hans framträdande känns lite svagt och ibland rätt överdrivet. Andra stora namn i Dolittle är Antonio Banderas, Michael Sheen och Emma Thompson. Alla fantastiska skådespelare – men det gör inte filmen bättre, då många inte känns bekväma i sina roller alls under filmens gång. Dialogerna fungerar inte, och känns i stunder också helt fel för scenen. 

Dolittle är en historia som är älskad av många och är baserade på en populär barnbok, men här har manuset helt enkelt inte lyckas. Det är ett slarvigt manus och det är svårt att hänga med i alla svängarna. Detta har kanske med att göra att det finns många skribenter? Hur som helst har det inte fungerat. 

Robert Downey Jr gör sitt bästa som Dolittle med detta manus, men det fungerar helt enkelt inte. Det är inte enbart manuset som inte är upp till standard, utan även redigeringen och vissa specialeffekter är heller inte toppklass. Vissa av djuren är dock riktigt snygga visuellt och gör det, under stunder, roligare att kolla på. 

Filmen bjöd på några skratt här och där, och det är inte den sämsta filmen som har kommit ut under 2020. Men mest är det en film som lämnar en förvirrad. Vad var poängen egentligen? Mest av allt känns det som manuset inte kvar färdigt, och det sviker hela filmen.  

Det finns helt klart många andra spännande filmer att i filmtoppen för dig som är sugen på att se ännu en film för kvällen! 

(Visited 203 times, 1 visits today)
Close