Written by 3:25 e m Hem Filmer

Bra att veta för att se Swesub filmer online 

Streama Netflix filmer

Gillar du att streama filmer online och vill att dessa ska ha svenska undertexter? Trots att det idag finns en del gratisvarianter gäller det att hålla koll på om tjänsten du besöker faktiskt är laglig. Även om det kan verka tråkigt att betala för ett abonnemang hos exempelvis Netflix eller HBO Max, är riskerna att streama hos illegala sajter betydligt fler och konsekvenserna större.  

Nedan förklarar vi därför lite närmare kring vad Swesub faktiskt är, och vad som är bra att känna till.  

Svenska undertexter på bara ett knapptryck 

Swesub filmer är kortfattat filmer med svenska undertexter. Tidigare fanns även en streamingsida med samma namn, men som utan tillstånd och upphovsrätt erbjöd streaming och nedladdning av diverse filmer och serier med tillhörande svenska undertexter. Även om sidor likt denna är fortfarande finns idag, är dessa olagliga att både driva och att som tittare använda sig av.  

Men det är inte bara hemsidor som de nämnt ovan som erbjuder swesub filmer, idag finns nämligen fler, lagliga, alternativ som via abonnemang erbjuder över hundratals film- och serietitlar. Till exempel HBO Max, Netflix, Viaplay, eller Cmore.  

Med andra ord är alltså Swesub en film eller serie som är översatt till språket som tittaren vill ha, i det här fallet med svenska undertexter. Många streamingsidor erbjuder möjligheten för tittaren att lägga till svenska undertexter om så önskas på den film eller serie man tittar på. Något som ökar användarvänligheten hos streamingsidan och är särskilt viktig ifall man vill se innehåll på ett språk man inte kan och är en funktion som går bara på ett knapptryck.  

Många av dagens populära filmer och serier är på engelska eller andra språk, som inte alla nödvändigtvis behärskar. Då kan Swesub filmer vara väldigt användbara. Speciellt för exempelvis barn som lättare både kan förstå och lära sig det andra språket. Undertexterna kan också vara helt avgörande för döva person att se på en film eller serie, oavsett vilket språk de talar.  

Hur fungerar Swesub? 

Trots att antalet lagstridiga sidor blir färre, finns de fortfarande på marknaden där tittare antingen kan streama, eller ladda ner filmer och serier direkt från hemsidan. Anledningen till att de fortfarande lockar fortsatt många tittare då de ofta erbjuder nya filmtitlar som kanske i dagsläget enbart går på bioduken, eller serier från exempelvis USA där de senaste avsnitten ännu inte kommit till Sverige.  

Därtill är det heller inte sällan som dessa sajter erbjuder möjligheten att enbart ladda ner själva textfilen, som därefter läggs in i samma mapp som den nedladdade filmen. Något som gör att texten automatiskt visas när filmen sätts på men som tyvärr visat sig kunna påverka både bild, ljud och text negativt och skapa en icke fungerande synkronisering mellan de olika delarna.  

Risker med illegala sidor

Det ska dock nämnas att det idag är straffbart att ladda ner upphovsrättsskyddat innehåll från sådana sidor, samt att de sällan är pålitliga. Vilket ökar risken för att materialet man laddat hem innehåller virus.   

Det är heller inte lagligt att skapa och/eller driva en sida som erbjuder streaming gratis online. Ett välkänt exempel på detta var sidan Swefilmer som drevs av två män i 20-års åldern, varav den ena dömdes till tre års fängelse och blev skyldig att betala skadestånd på 14 miljoner kronor. På grund av den rådande lagstiftningen är det därför många av dessa illegala sidor som snabbt försvinner från markanden, men inte sällan sedan dyker upp igen fast under ett nytt namn.  

Sammanfattning 

Swesub filmer med svensk undertext är väldigt användbara, speciellt för tittare som inte kan det talande språket. Däremot gäller det att som tittare hålla koll på att sidan man besöker är laglig. Förslagsvis att man håller  sig till de större legala streamingstjänsterna som idag erbjuder ett stort utbud av de mest populära film- och serietitlarna.   

(Visited 261 times, 1 visits today)
Close