Written by 11:14 f m Action

Varför AI allt oftare blir skurken i actionfilmer

Flera av de kommande biofilmerna som bl.a. Mission: Impossible, Heart of Stone och The Creator har alla gemensamt att AI är det stora hotet eller skurken i filmerna. Det är ett tema som ligger rätt i tiden då allt fler forskare varnar om hotet från AI och många säkerligen känner sig oroliga över vad som kommer att ske med AI i framtiden.

Till exempel visar en enkät från Monmouth University, från februari i år, att bara 9% av amerikanerna tror att AI kommer göra mer nytta än skada. Liknande siffror finns i Sverige då en undersökning från PWC visar att bara 1% av svenskarna känner fullt förtroende för AI. Det är otroligt låga siffror, men samtidigt är det inte konstigt att många är rädda för AI då forskare och medier knappast har lugnat oss. Troligtvis kommer dock inte AI att hota oss på det sättet som speglas i filmerna, utan det är nog främst via nätet som AI kommer att användas. Det innebär dock inte att AI inte är skadligt för oss, det kan det vara, om det används av fel personer.

Hur kan hackare använda AI för att lättare komma åt oss och vår data

Det är möjligt att hackare i framtiden kommer att använda AI för att finslipa sina metoder och på det sättet bli ännu bättre på att lura oss och skapa sofistikerade cyberattacker. Hackare kan till exempel använda AI för att kunna skapa och mass-skicka phishingmejl som upplevs som mer realistiska än vad vi är vana vid. Det är också möjligt för AI:n att generera deepfake-videor eller att sprida skadliga koder och malware – allt för att hackare ska bli bättre på att komma åt vår data. På så sätt är alltså ett framtida hot från AI möjligt, men som tur är så är det också möjligt att skydda sig från det.

Använd en VPN för att skydda dig mot hackare som använder AI

Ett sätt är att utnyttja ett VPN erbjudande och ladda ned en högkvalitativ VPN. En VPN skyddar och döljer dig på nätet och gör så att du blir omöjlig för en hackare att hitta, men den kan även stoppa dig från att gå in på länkar som verkar suspekta. Det är positivt eftersom att det finns en risk för att allt fler hackare kommer att använda sig av AI för att skicka phishing-mail.

Dessutom har flera VPN-tjänster “threat protections” och liknande som skannar alla de filer som du laddar ned och tar bort skadlig kod eller malware innan de hinner skada datorn. Fördelen med threat protections är att den dessutom skyddar och blockerar dig mot spårare och olika påträngande annonser. Det är därför väldigt viktigt att skaffa en VPN eftersom att hackarnas metoder bara blir bättre och bättre och svårare att upptäcka, speciellt om de använder sig av en AI. Det kommer att vara lättare för en VPN att upptäcka sådana hot eftersom att den kan skanna webben och din dator på ett sätt som du inte kan göra.

Avslutningsvis

Så även om AI allt oftare blir skurken i nya actionfilmer så innebär det inte att en sådan typ av AI kommer att “attackera” oss på riktigt. Istället är det hackare som använder AI till negativa syften som du bör vara försiktig med. Med AI blir det svårare att upptäcka hackerattacker, men samtidigt så är det möjligt att skydda sig genom att använda en VPN.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Close