Written by 9:57 f m Hem, Nyheter

5 bästa filmerna inspirerade av TV-spel 2023

Tangentbord

2023 är i full rullning och det dundrar ut nya filmer hela tiden. Ett fenomen som blivit allt mer populärt under de senaste åren är filmer som är inspirerade av tv-spel av olika slag, och detta år är inget undantag. Vi har redan sett flera storfilmer släppas på bioduken, och mer ska det bli. Mario, Dungeons & Dragons och mycket mer har vi att förvänta oss. Här nedan hittar du de som vi anser vara årets bästa filmer inspirerade av TV-spel 2023!

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons är kanske traditionellt inte främst ett tv-spel, utan snarare ett rollspel man spelar runt ett bord med sina vänner. Detta har i och med internets framfart dock förändrats, och nu spelas Dungeons & Dragons minst lika ofta som tv-spel som ett vanligt bordsspel. Rollspel är tillsammans med casino på nätet något som väldigt många människor tar till när de vill koppla av en lång dag efter jobbet.

Nu när Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves släppts så har fenomenet också tagit sig in i filmvärlden. Många har redan sett den och ännu fler kommer att fortsätta se den. Filmen har fått ett väldigt bra mottagande och fina recensioner från många av de absolut mest respekterade recensenterna. Om du har spelat spelet så kan vi alltså med gott samvete rekommendera dig att se den.

Super Mario Bros: The Movie

En mycket efterlängtad film som redan släppts under 2023 är Super Mario Bros: The Movie. Historien om de två bröderna känner du med absolut största sannolikhet redan till. Mario och hans bror Luigi är nämligen två av världens mest kända spelkaraktärer och fans har skrikit sig hesa om en filmversion i tiotals år. Äntligen är den här och har redan setts av miljoner människor. Recensionerna har varit blandade där vissa varit väldigt positiva, vissa mer kritiska och vissa rent ut negativa. Är du ett fan av spelen så är det dock inget att fundera på. Ge filmen en chans, kanske lever den upp till allt det där du hoppats på.

Gran Turismo

För dig som gillar fart och snabba bilar så kan vi också meddela att även Gran Turismo är på väg att ta sig in i filmvärlden. Med ett releasedatum i mitten av augusti 2023 så närmar det sig med stormsteg. Den som spelat spelen vet vad den kan förvänta sig, men det är faktiskt inte så att filmen helt och hållet är inspirerad av spelen. Filmen är nämligen inspirerad av en verklig historia om en ung kille som går från att spela Gran Turismo hemma i pojkrummet till att faktiskt köra i verkliga race. Snabba bilar, drama och en otroligt spännande historia är vad du kan förvänta dig när du sätter dig framför denna film.

Borderlands

Borderlands är ett klassiskt rollspelande FPS spel som släpptes 2009, och som sedan dess har kommit i flera olika versioner. Spelet utspelar sig i en värld där science fiction och vilda västern möts, och där det alltid är något nytt och spännande som händer. Huruvida detta gör sig lika bra på filmduken återstår att se. Skräckmästaren Eli Roth är mannen som ligger bakom filmversionen av detta spel, och det är många som har väldigt höga förhoppningar. Än har allmänheten inte fått se en endaste pixel från filmen, men vi håller tummarna om att det kan dyka upp nu under slutet av 2023. Filmandet avslutades 2021, så det enda vi väntar på nu är att få ett releasedatum.

Bioshock

En film det har ryktats kring under en väldigt lång tid är filmen med Bioshock. Bioshock som spel släpptes redan 2007 och har sedan dess attraherat miljontals spelare i flera olika upplagor. Gång på gång har det varit succé kring detta spel, och just därför är det många som känner sig väldigt hoppfulla kring filmen med samma namn. Under 2022 så annonserades det att denna film var på gång, och att det är Francis Lawrence som regisserar den. Ryktet säger att den skulle kunna komma redan 2023, men mycket pekar också på att vi kommer få vänta ytterligare några år innan vi får njuta av fortsättningen i denna saga.

Sammanfattning

Där har vi det! Dessa var alltså våra topp fem favoriter bland filmer som är inspirerade av TV-spel 2023. Vissa av dem har vi redan sett och uppskattat, och vissa av dem väntar vi fortfarande spänt på. Huruvida de lever upp till förväntningarna återstår att se, men det vi kan vara säkra på är att vi kommer sitta där med popcornen i handen när det väl är dags.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Close