Written by 10:56 e m Drama, Hem Filmer

Two for The Money (2005) Recension

Two for The Money

Du som är intresserad av spel och gambling har förmodligen redan sett, eller åtminstone hört talas om, filmen Two for The Money? Detta är nämligen en film som handlar om just spel, närmare bestämt hasardspel – det vill säga spel som avgörs av slumpen, och där spelarna förlitar sig på tur och lycka. Two for The Money är en drama/ thriller – film som skapades av den välkända D.J. Caruso och släpptes på marknaden för den verkliga, dömande publiken år 2005. 

Att just denna film kommit att bli så populär bland både spelare och icke-spelare beror inte minst på att du i rollistan hittar stora favoriter som Al Pacino, Matthew McConaughey och Rene Rosso. För dig som ställt dig frågan om filmen är värd att se eller inte kan du ta del av vår recension nedan!

Vad handlar Two for The Money om?

Låt oss börja med att gå in lite mer i detalj på vad filmer handlar om. Som tidigare nämnt baseras hela filmen på hasardspel, där du får följa ett par roller under en spännande resa i spelandets värld. Närmare bestämt får du i filmen följa Brandon Lang, som spelas av Matthew McConaughey, och hans karriär som före detta idrottsstjärna. 

Det är nämligen som så att Lang har en viss förmåga att förutse sportresultat. Detta är självklart en förmåga som man kan byta nyttja och bli nyttjad för, och det på många olika sätt. 

Trots vissa risker bestämmer sig Lang för att tacka ja till lärlingsjobbet som han erbjuds av Walter Abraham, som spelas av Al Pacio, som är chef för en av USA:s största Bookmakers – vadhållare – i USA. I och med Langs specifika och unika förmåga, som faktiskt visar sig vara mycket bättre än vad man kanske trott, tjänar Abraham enorma pengar på sin lärling som gång efter gång förutser rätt resultat på olika sportmatcher. 

Allt är frid och fröjd tills det att Lang inte längre kan hålla samma låga. Efter en viss tid tar manipulerandet en snevändning och Lang går långt över gränsen, något som till slut resulterar i att allt blir ett enda stort misslyckande. Flera miljoner dollar står nu på spel och det hela ser mycket farligt ut. Så hur ska det egentligen sluta för Lang och Abraham? 

Vår recension om Two for The Money

Det finns ingen tvekan om att Two for the Money är en av de mest sedda och omtalade spelrelaterade på marknaden, och det även fram tills idag. Det trots att filmen är rätt gammal. Något som dock kan vara lite förvånande är att filmen många gånger blivit mycket omtalad just på grund av att man är besviken på dess handling.

När vi läst igenom andras recensioner, såväl från proffs som ”vanliga” tittare, framkommer det att man hade lite högre förväntningar på handlingen i sig. Man önskar helt enkelt lite mer spänning och action, framförallt när det kommer till filmens avslutande del som känns både förvirrande och vag. Det blir inte riktigt denna konflikt som många förväntar sig. 

Det poängteras även att Al Pacino, som tidigare gjort otaliga, och mycket berömda, filmroller har tappat stinget i hans roll som McConaugheys manager och ”fadersfigur” i Two for the Money. Även McConaughey själv har fått en hel del kritik om att hans roll känns karaktärslös och  

Lärorikt innehåll baserat på verklig historia 

Samtidigt är det många som håller med om att denna film kan vara rätt lärorik för den som är intresserad av vad spelbranschen faktiskt innebär och hur det kan se ut bakom kulisserna. Genom att kolla på filmen och sen ta del av andra tips och råd, exempelvis genom stryktipset tips på Gamblingcabin.se, kan man faktiskt lära sig en hel del. 

Det sägs även att filmen är verklighetsbaserad vilket förmodligen kan vara sant. Dock har regissörerna här valt att klippa bort det mesta av dramat och istället ersatt det med lite mer av en ”feel good- känsla” över det hela. Detta är något som många reagerat starkt på då det i beskrivningen föreställs som att det ska vara lite mer fartfyllt. 

Självklart finns det även, som vi tidigare nämnt, en stor skara som anser att filmen är värd att se. Kanske inte om och om igen, men åtminstone en gång då den är rätt behaglig och enkel att hänga med i. Det bjuds även på underhållning och en del intressanta storys. 

(Visited 59 times, 1 visits today)
Close